Ölü Sayısı Artıyor! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte 23 Ocak’ta acil durum ilan etmek için henüz erken olduğunu ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, bu konuda hata yaptıklarını ifade ederek dün gece acil durum ilan etti. İşte detaylar…

31.01.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-11:39) Ölü Sayısı Artıyor! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

Resmi verilere göre Corona virüsü yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 170 olduğu belirtilirken Çin'de yaşayanların sosyal medyada yer verdikleri iddialarda ölü sayısının çok daha fazla olduğu iddia ediliyor. DSÖ'nün Sağlık Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan; 'hastalığın etki alanı çok büyük fakat hastalığa karşı henüz panzehirimiz yok' ifadelerini kullandı!

VİRÜSÜN ETKİ ALANLARI AÇIKLANDI

Uluslararası acil durum alarmı verilirken Dünya Sağlık Örgütü (2019-nCoV) corona virüsünün etki alanlarını da açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen haberlere göre yeni tip koronavirüsün kişiden kişiye bulaştığı ifade edildi. Dünyayı alarma geçiren bu virüsün ortaya çıktığı Wuhan'dan Chicago'ya gelen bir kadının virüsü eşine de bulaştırdığı ortaya çıktı. ABD'de Arizona, Washington ve Güney California eyaletlerinde de virüse rastlandı. Hem ABD hem de İspanya, Portekiz, Fransa, Hırvatistan, Macaristan, İngiltere ve Türkiye gibi Avrupa ülkeleri Çin'de yaşayan vatandaşlarını oradan çıkarmak için özel uçaklar hazırlattı. Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum koduyla harekete geçmesinin ardından bazı Avrupa ülkeleri Çin vizelerini iptal etti. Rusya ise Çin sınırını kapatma kararı aldı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan edildiğini duyurdu. DSÖ Acil Durum Komitesi, koronavirüsün tüm dünyada paniğe yol açan hızla yayılması üzerine İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandı. DSÖ’nün merkezinde TSİ 15.30'da başlayan toplantıda, "Koronavirüs salgınının küresel bir sağlık tehdidi" olup olmadığı konusu, 23 Ocak'taki toplantının ardından yeniden ele alındı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 15 üyeden oluşan Komite toplantısının ardından 1 saat gecikmeli gazetecilerin karşısına geçti. Ghebreyesus, burada yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınına yönelik "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu (PHEIC)" ilan ettiklerini bildirdi. Küresel acil durum ilan edilmesinin nedeninin Çin'in salgına karşı verdiği mücadeleden kaynaklanmadığının altını çizen Ghebreyesus, kararın ardındaki ana sebebin salgına ilişkin başka ülkelerdeki zayıf sağlık durumu olduğunu söyledi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal