Concealer nedir, ne için kullanılır? Doğru concealer seçme yöntemleri

Concealer, ciltte oluşan güneş lekelerini, sivilce izlerini ve göz altında yer alan morlukları kapatmak için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Fakat çok sayıda kişi doğru concealer seçemez ve yanlış ürün kullanmak zorunda kalarak istedikleri sonuca ulaşamazlar. Bu yazımızda concealer çeşitlerine yer verirken aynı zamanda doğru concealer seçimleri hakkında bilgiler vereceğiz.

30.06.2022-03:08 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-03:08) Concealer nedir, ne için kullanılır? Doğru concealer seçme yöntemleri

Kadınların makyaj malzemeleri içinde en vazgeçemedikleri bir ürün olan concealer, cilt tonlarını kusursuzlaştırmada, kızarıklıkları gidermede, gözaltında bulunan morlukları kapatmada kullanılan bir makyaj malzemesidir. Fondöten, allık ve maskara gibi rutin makyaj malzemelerinin hemen yanında yer alan concealer, tüketicilere sunulan en güçlü makyaj ürünlerinin başında gelir.

Fakat bazı kişiler bu makyaj ürünlerini satın alırken, doğru concealer seçimi yapmakta zorlanabiliyorlar. Bu nedenle aldıkları concealer ürünü, onları istedikleri sonucu veremiyor. Yazımızın devamında concealer çeşitleri hakkında bilgilere yer verirken, aynı zamanda doğru concealer nasıl seçilir? bu soruya yanıt vereceğiz.

Concealer nedir, ne için kullanılır

Concealer çeşitleri nedir?

Prestij sahibi markalar ve kitle kozmetik üretimi yapanlar farklı formlarda concealer ürünleri geliştirirler. Tüketiciler ise cilt tiplerine en uygun formu seçmesi önerilir.

Krem concealer

Bir tenekenin içerisine preslenmiş olan ve macun kıvamında görünen forma krem concealer denilir. Bu ürün kolaylıkla parmakla yada makyaj fırçaları ile istenilen bölgelere uygulanabilir. Tarz ürünlerin kapatıcılık oranı yüksektir ve belirgin lekeleri kapatmak isteyen dinler için ideal bir makyaj malzemesidir.

Sıvı concealer

Sıvı concealer ürünleri, tıpkı likit fondöten ile aynı kıvamı içerir. Bu ürünü en iyi uygulama yöntemi ise süngerler yada makyaj fırçasıdır. Bazı sıvı kapatıcılar makyajın kalan kısmıyla karışması bir hayli zordur. Bundan dolayı sıvı concealer ürünleri tamamen kurumadan fondöten ile karıştırılmaması önerilir.

Concealer nedir, ne için kullanılır

Toz concealer

Mevcut concealer ürünlerinden en hafifi olarak görülen toz concealer genel olarak mineral makyaj sistemleri ile birlikte kullanılması için tasarlanmıştır. Bu kapatıcılar tenekenin içine preslenmiş olarak üretilir diğer yüz pudralar ile hemen hemen aynı kıvamı içerir. Ciltte bulunan lekeleri kapatma düzeyi orta seviyededir. sıvı yada krem fondötenleri de birlikte kullanıldığında kaybolma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle çok sayıda kişi, bu ürünü Pudra fondöten ile birlikte kullanır.

Stick concealer

Ruja benzeyen bir yapıda olan Stick concealer, direkt olarak asla yüzünüze uygulanması önerilir. Bu ürünü genellikle fırça veya parmaklarınızla kullanılması tavsiye edilir.

Concealer nedir, ne için kullanılır

Kalem concealer

Kalem kapatıcı Olarak satılan bu ürünler tıpkı stick concealerlar gibidir. Fakat bu ürünün içinde diğerlerine göre daha az viskoz formülü bulunur. Orta düzey bir kapatıcı olarak önerilen kalem concealer, yaz aylarında bile sabit olarak yüzde kalır. Bu nedenle tatilcilerin 1 numaralı tercihi kalem concealer dır

Doğru concealer seçme yöntemleri

Birçok tüketici, tonların ve formüllerin kolay eşleşmesi bakımdan kullandıkları fondöten ile aynı markaya sahip concealer ürününü alırlar. Şunu aklınızdan çıkarmamanızda fayda vardır; kapatıcı alırken fondötenden 1 ya da 2 ton açık olmasına dikkat etmek gerekir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal