Çocuklarda Göz Çapaklanmasının Nedenleri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda özellikle kış aylarında görülen göz çapaklanması daha çok okul ortamında bulaşabiliyor. Göz çapaklanmasının nedenleri nedir, hangi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır? Yanıtları yazımızda bulabilirsiniz.

10.03.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-14:24) Çocuklarda Göz Çapaklanmasının Nedenleri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda sıklıkla görülebilen göz çapaklanması; vücut direncinin düşmesi ve enfeksiyonel durumların yoğun şekilde görüldüğü soğuk havalarda kendini göstermektedir. Çapak, vücudun savunma mekanizmasıdır. Gözlerde kanlanma, sabahları göz kapaklarının yapışması gibi belirtilerle gözlemlenen rahatsızlık bulaşıcıdır. Okul ortamında çocuklar arasında kolaylıkla bulaşabilir. Özellikle sabahları yoğun çapaklanma ve kirpiklerde yapışma, yoğun kızarıklık yaşanır. Gözde batma ve yanmanın yanı sıra nadir de olsa görme zorluğu da belirtileri arasındadır.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Göz çapaklanması bulaşıcı bir rahatsızlık olmasından ötürü birkaç gün ev istirahati faydalı olacaktır. Göz çapaklanması için mutlaka bir hekime görünmek gerekir. Muayene sonucunda gerekli tedaviye başlanmasının yanında dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Eller sık sık yıkanmalı ve gözle temasına da dikkat edilmelidir. Ortak alanlarda kullanılan eşyalarla temasa özen gösterilmeli, özellikle farklı havlu kullanımı da önem arz etmektedir. Çocuklar kendilerini korumada daha yetersiz kalabilecekleri için dikkat edilmesi gereken noktaların öneminden sık sık bahsetmek yararlı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal