Çocuğunuza Sebzeyi Anne Karnında Nasıl Sevdiririz?

Çocuk genelde sebze sevmez. Ancak bu sorunu anne karnındayken bile çözebilir ve istediğiniz yiyeceğin tadını sevdirebilirsiniz.

30.10.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-11:44)

5. aydan sonra bebeğin tad alma duyusu gelişir. Böylece annenin yediği şeye alışır ve onu sever. Bu şekilde sebzeyi de sevdirebilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZA SEBZEYİ ANNE KARNINDA NASIL SEVDİRİRİZ?

Tahminlere göre, 21. haftadan itibaren fetüs, koku ve tat hislerini kullanarak türlü tatları ayırt edebiliyor. Philadelphia’daki Monell Kimyasal Duyu Merkezi’nden Julie Mennella, amniyotik sıvının tadı ve kokusu olan kimyasallarla dolu kompleks bir ‘ilk besin’ olduğunu belirtiyor. Birçok bebeğin kalori almaya başlamasından beş ay evvel tat farkındalığının gelişmesi, kulağa iyi geliyor; çünkü söz konusu tat olduğunda, alışkanlık, yakınlığı besler. Dengeli tazeleme ile kendinizi birçok gıdadan zevk alacak biçimde eğitebilirsiniz ve yaş ne kadar ufaksa, nöral yol meydana gelmesi de o denli kolaydır. Haliyle şu biçimde düşünmemizde bir sakınca mevcut değil: Fetüs, rahimde sebze tatmaya alıştığında, bebeği besleyici yetişkin besinlerine alıştırmak çocuk oyuncağı olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal