Çinli Bilim İnsanları Grip İlacını Coronavirüs Tedavisinde Kullanacak

Çinli araştırmacılar Japonya tarafından geliştirilen grip ilacı Avigan'ın Coronavirüsü (Covid-19) tedavisinde etkili olduğunu klinik çalışmalar sonucunda kanıtladıklarını açıkladı. Coronavirüs semptomlarını gerilettiği tespit edilen ilaç, virüsün tedavisinde kullanılmaya başlanacak.

18.03.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-14:10) Çinli Bilim İnsanları Grip İlacını Coronavirüs Tedavisinde Kullanacak

Çinli bilim insanları, son günlerde tüm dünya ülkelerinin gündemini meşgul eden Coronavirüsünün tedavisine umut olabilecek bir çalışmaya imza attı. Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Zhang Xinmin, Japonya tarafından geliştirilen Avigan isimli grip ilacının Coronavirüsü semptomlarını iyileştirdiğini tespit ettiklerini duyurdu. Pekin’de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Zhang, ilacın etkinliğinin ülkedeki iki farklı sağlık kuruluşunun yaptığı klinik çalışmalarda kanıtlandığını belirtti.

HASTALARA UYGULANDI

İlacın Wuhan ve Shenzen şehirlerinde sırasıyla 240 ve 80 kişilik hasta grupları üzerinde denendiğini aktaran Zhang, Coronavirüsü hastalarından Avigan ilacı verilen kişilerin ortalama dört gün içerisinde negatif sonuç verdiğini ifade etti. İlacı kullanmayan hastalarda ise bu sürecin 11 günü bulduğunu kaydeden Zhang, Avigan’ın zatürre başta olmak üzere Coronavirüsü semptomlarını gerilettiğinin ve herhangi bir yan etkisinin olmadığını da vurguladı.

ETKİNLİĞİ KANITLANDI

Aynı zamanda, ilacı kullanan hastaların sağlık koşullarındaki iyileşmenin tıbbi testlerle sabit olduğunu vurgulayan Zhang, ilaç tedavisi uygulanan hastaların % 91’inin akciğer sağlığında iyileşme kaydedildiği müjdesini verdi. İlaç kullanmayan hastalarda ise bu oranın % 62’ye kadar düştüğü belirtildi.

GRİP İLACI OLARAK KULLANILIYOR

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, daha önce yaptığı açıklamada, etkisinin kanıtlanması durumunda grip için geliştirilen Avigan adlı ilacın Coronavirüsü tedavisinde kullanılabileceğini duyurmuştu. Toyama Chemical Co. Ltd. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan tabletin, daha önce Ebola virüsüne karşı da etki gösterdiği de bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal