Çinli Araştırmacılardan Yeni Buluş: Koronavirüs Testi 4 Dakikada Sonuçlanıyor!

Çinli araştırmacılar, çok daha hızlı sonuç veren Koronavirüs test yöntemini bulduklarını açıkladı. Söz konusu testin PCR testi kadar güvenilir olduğu ve dört dakikadan daha kısa sürede sonuç aldıklarını ifade etti.

09.02.2022-15:54 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-15:54) Çinli Araştırmacılardan Yeni Buluş: Koronavirüs Testi 4 Dakikada Sonuçlanıyor!

Nature Biomedical Engineering dergisinde 7 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan bir makalede, Çinli araştırmacıların söz konusu testin PCR testi kadar güvenilir olduğu ve dört dakikadan daha kısa sürede sonuç aldıklarını açıkladı. 

Çin Uluslararası Radyosunun yayınladığı habere göre, şu an için geçerli olan ve koronavirüsün teşhis edilmesine yarayan PCR testlerinin sonuçları için birkaç saat beklemek gerekiyor. Shanghai'deki Fudan Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bu yöntemle daha kısa sürede test sonucu çıkaran bir seçenek ortaya çıkardı. 


ÇİNLİ ARAŞTIRMACILARDAN ÇOK KONUŞULACAK COVİD-19 TEST YÖNTEMİ

Dergide yayınlanan bir makalede, Çinli araştırmacıların geliştirmiş olduğu yöntemin kişiden alınan sürüntüdeki örneği doğru şekilde analiz edilebilmesi için mikroelektronikten yararlanan bir sensör kullandıklarını ifade ediyor. Öte yandan sensörün test sonucunu dört dakikadan daha kısa bir sürede çıkarmayı sağladığını söylüyor. Taşınabilir makine olması ise taşıma kolaylığından dolayı büyük bir avantaj getiriyor. 

33 KİŞİ ÜZERİNDE DENENDİ PCR TESTİ İLE AYNI SONUCU VERDİ

Makalede yer alan haberin doğruluğunun ölçülmesi adına koronavirüs bulaşmış 33 kişiden sürüntü alındı. İki yöntem, aynı anda uygulandı. 

LABORATUVAR GEREKSİNİMİ SON BULABİLİR

PCR testleri, daha uzun sonuç vermenin yanı sıra sonucunun alınması için bir altyapı ve laboratuvar gerekiyor. Ülkelerin çoğunda sınırlı sayıda bulunan bu ürün, Kovid-19 hastalığını teşhis etmekte güçlük çekiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal