81 İle Genelge Gönderildi: Seyahatlerde PCR Testi Şart

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgede, yurt içi seyahatler için PCR testi zorunluluğunun devam edeceği belirtildi. İşte detaylar…

16.01.2022-16:20 - (Son Güncelleme: 16.01.2022-16:45) 81 İle Genelge Gönderildi: Seyahatlerde PCR Testi Şart

Koronavirüs salgını kapsamında yapılan yeni düzenlemeler sonrasında birçok kişi, seyahatlerde uygulanan PCR testlerinin devamlılığı hakkında nasıl bir yol izleneceğini merak ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının açıklaması sonrasında karantina sürelerinde değişme meydana gelirken, uçakla şehirler arası seyahatte aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam ediliceği belirtildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI

Koronavirüs aşılarını tamamlamamış ya da aşı yaptırmayan vatandaşlar için 180 gün içinde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edilecek. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerin, belirli alanlara girişlerinde veya toplu ulaşım araçlarıyla seyahatlerinde azami 48 saat öncesine ait negatif PCR testi ibrazına dair uygulama, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yanlış anlaşılmaları gidermeye yönelik değerlendirmelerine uygun şekilde yeniden düzenlenip, insanlarla paylaşıldı. 

UYGULAMA HANGİ KURUMLARDA DEVAM EDECEK?

Yayınlanan genelge sonrasında başta huzurevi olmak üzere, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) için PCR testi uygulamasına devam edilecek. 


Özellikle seyahat edecekler için PCR testi zorunlu tutulurken, yapılan açıklamada; aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulaması sürecek.

PCR TESTİ İSTENMEYECEK KİŞİLER

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgede; aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacağı belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal