Çin'den ABD'ye gözdağı! Savaş her an başlayabilir!

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ile beraber "Shangri-La Diyaloğu" adlı güvenlik zirvesinde buluştu. Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Wei, Austin'e, Tayvan'ın bağımsızlık ilanı etmesi halinde Çin'in "savaş başlatmakta tereddüt etmeyeceğini" ifade etti.

11.06.2022-12:06 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-12:06) Çin'den ABD'ye gözdağı! Savaş her an başlayabilir!

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ile beraber "Shangri-La Diyaloğu" adlı güvenlik zirvesinde buluştu. Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Wei, Austin'e, Tayvan'ın bağımsızlık ilanı etmesi halinde Çin'in "savaş başlatmakta tereddüt etmeyeceğini" ifade etti. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, Wei'nin, konuyla ilişkin açıklamasında "Eğer birileri Tayvan'ı Çin'den ayırmaya cüret ederse, Çin ordusu bedeli ne olursa olsun kesinlikle savaş başlatmakta tereddüt etmeyecektir" açıklamalarında bulundu.

Günün birinde işgal edebileceğini ifade ediyor

Çin anakaradan ayrı bir ada olan ve fiilen kendi yönetimine sahip olan Tayvan'ı kendi toprağı olarak belirtiyor. Gerekli gördüğünde güç kullanarak adayı günün birinde işgal edebileceğini sürekli dile getiriyor. Çin Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamaya göre Savunma Bakanı Wei ayrıca herhangi bir "Tayvan bağımsızlığı komplosunu un ufak edeceklerini ve anavatanın birliğini kararlılıkla savunacaklarını" dile getirdi.

Günün birinde işgal edebileceğini ifade ediyor!

Eylemlere devam etmekten kaçınmaya çağırdı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamada da Austin, "Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın önemini, statükonun tek taraflı olarak değiştirilmesine karşı olduklarını bir kez daha teyit ederek Çin'i Tayvan'a yönelik istikrarsızlaştırıcı eylemlere devam etmekten kaçınmaya çağırdı" ifadelerini kullandı

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal