Güney Kore ve ABD'den 20 savaş uçaklı gövde gösterisi: O anlar kameralara yansıdı

Güney Kore ve ABD, 20 savaş uçağının yer aldığı ortak bir uçuş tatbikatında gövde gösterisi yaptı. Tatbikatın Kuzey Kore'nin son füze denemesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

07.06.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-16:43)

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz Pazar günü üst üste 8 kısa menzilli balistik füze fırlatmasının sonrasında  bölgede tansiyon bir hayli yükseldi. Tansiyonun yükselmesi sonucunda, Güney Kore ve ABD'den yeni bir hareket geldi. Güney Kore ve ABD Hava Kuvvetleri, 20 savaş uçağının katıldığı ortak uçuş tatbikatında adeta Kuzey Kore'ye gözdağı verdi.

Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama doğrultusunda, tatbikatın bugün Güney Kore'nin batı kıyısı açıklarında gerçekleştirildiği açıklandı. Ortak uçuşta F-35A, F-15K ve KF-16 'lar olmak üzere 16 Güney Kore savaş uçağı ve ABD'ye ait 4 adet F-16 savaş uçağının yer aldığı duyuruldu. Tatbikatın 'iki ülkenin Kuzey Kore'nin provokasyonlarına hızlı ve doğru bir şekilde yanıt verme konusundaki güçlü kabiliyet ve kararlılığını gösterdiği' tüm dünyaya gösterildi.

Bölgede gerginlik

Kuzey Kore geçtiğimiz Pazar günü 35 dakikalık bir süre zarfı içerisinde 8 kısa menzilli balistik füze ateşleyerek bu yılın 18. silah testi gerçekleştirdi. Güney Kore ve ABD ise Pazartesi günü yapmış oldukları ortak atış tatbikatında Pyongyang'a misilleme olarak 8 kısa menzilli füze ateşlemişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal