Çin'deki bakımevinde garip olay: Öldü sanıp gömülecekken hayatta olduğu anlaşıldı!

Koronavirüs salgını sebebiyle karantina tedbirlerinin alındığı Şanghay'da yaşlı bakımevindeki hastanın öldüğü düşünülerek ceset torbasına konulduktan sonra aslında hayatta olduğu fark edildi.

02.05.2022-16:35 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-16:35) Çin'deki bakımevinde garip olay: Öldü sanıp gömülecekken hayatta olduğu anlaşıldı!

Çin'in Putuo ilçesinde bulunan bir Yaşlı Bakım Hastanesi önünde morg görevlileri, teslim aldıkları hastanın aslında nefes aldığını ve hayatta olduğunu fark etti. Morg görevlileri, sedye aracılığıyla hastanenin dışına götürülen torbayı açıp içine baktıkları anda gördükleri manzara karşısında inanamadılar. Torbanın içindeki insandan yaşam işaretleri gören görevliler, hastayı getiren kişiyi uyardılar. 

Ölmediği anlaşılan hasta yeninden içeri taşındı

Olay, karantina kısıtlamalarının altıncı haftasına girilen kentte yaşandı ve vatandaşlardan büyük tepki gelmesine yol açtı. 

Putuo Yurttaşlık İşleri Bürosu, olay üzerine bir açıklama yaptı ve tuhaf olayı doğruladı. Öte yandan işgal nedeniyle soruşturma yürütüldüğünü ve sorumlu kişilerin ağır cezalara çarptırılacağını ifade etti. 

Çin'deki bakımevinde garip olay: Öldü sanıp gömülecekken hayatta olduğu anlaşıldı!

Yapılan açıklamada hastanın durumunun iyi olduğu ve bakıma devam edildiği belirtildi. 

Kentte kapanma sebebiyle bakım hizmetlerinin yerine getirilmesinde bazı problemler yaşanmış, bu da vatandaşların tepkisine yol açtı. 

Daha önce Puşi ilçesindeki Donghay Yaşlı Bakım Hastanesi'nde birçok hastanın, bakım personelinin karantinaya alınması ve aile refakatçilerinin hastaneye kabul edilmemesi sebebiyle bakım noksanlığından hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal