Çin, Amerika Birleşik Devletleri'ni karşısına almaya devam ediyor: Rusya ile ilişkilerimiz devam edecek!

Çin, Rusya ile olan stratejik ikili ilişkilerini her ne şartta olursa olsun devam ettireceklerini belirtti. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng, "Çin, iki ülkenin ortak çıkarlarını ortaklaşa korumaya, yeni bir uluslararası ilişkiler ve ortak bir toplumun inşasını teşvik etmeye devam edecek." açıklamasında bulundu.

20.04.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-11:31) Çin, Amerika Birleşik Devletleri'ni karşısına almaya devam ediyor: Rusya ile ilişkilerimiz devam edecek!

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng, "ne olursa olsun Rusya ile stratejik iş birliğini güçlendireceklerini" ifadesini kullandı. Bakanlık yayımladığı bir açıklamaya göre, Le, Rusya'nın Pekin Büyükelçisi Andrey Ivanovich Denisov ile iki ülke arasındaki ikili ilişkilere dair, global ve yerel gelişmelerle ilgili bir konuşma düzenlendi.

Le, yaptığı açıklamada Çin ve Rusya’nın yeni bir evre için geniş çerçevede stratejik koordinasyon ortaklığının gelişimini devam ettirdiklerini vurguladı. Le, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rehberliğinde bu iş birliğini farklı hususlarda detaylandırmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Çin kazan-kazan ilişkisine devam edecek

Le, iki ülke arasında süren ikili ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Uluslararası siyaset nasıl değişirse değişsin, Çin, kazan-kazan iş birliği ve insanlığın geleceği için Rusya ile stratejik koordinasyonu güçlendirmeye, iki ülkenin ortak çıkarlarını ortaklaşa korumaya, yeni bir uluslararası ilişkiler ve ortak bir toplumun inşasını teşvik etmeye devam edecek." açıklamalarında bulundu.

Çin, Amerika Birleşik Devletleri'ni karşısına almaya devam ediyor: Rusya ile ilişkilerimiz devam edecek!

Denisov da Rusya'nın geçmişte olduğu gibi Çin ile ilişkilerin geliştirilmesini diplomatik olarak en başta geldiğini, uluslararası eşitliği ve adaleti koruma altına almak amacıyla iki devlet başkanının tespit ettiği doğrultuda geniş çapta stratejik koordinasyonu ve çeşitli açılardan pratik iş birliğini daha da ilerlemeye hazır olduklarını ifade etti.

Taraflar; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan BRICS grubunu Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) bünyesinde Çin-Rusya iş birliğinin ilerlemesinin ötesinde Ukrayna'daki durum ve diğer uluslararası, bölgesel meseleler konularında fikir alışverişi yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal