Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Kadınları daha çok karşı karşıya kaldığı sorunların içinde her daim öne çıkan cilt kuruluğu, özellikle havaların soğumuş olduğu kış günlerinde çok daha sık yaşanır. Farklı nedenleri olsa da her daim bir çözümü vardır.

09.06.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-14:22) Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Kadınları daha çok karşı karşıya kaldığı sorunların içinde her daim öne çıkan cilt kuruluğu, özellikle havaların soğumuş olduğu kış günlerinde çok daha sık yaşanır. Farklı nedenleri olsa da her daim bir çözümü vardır. Bu sorundan evde hazırlayacağınız bazı kürler sayesinde kurtulmanız mümkündür.

Cilt Kuruluğu Nedir?

Cilt kuruluğu; kserozis adıyla bilinen, cildin üst tabakasındaki suyun bitmesinden dolayı ortaya çıkan bir problemdir. En nihayetinde temel nedeni nemin olmamasıdır. Bundan dolayı çok sık görülebilir. Özellikle dudak, dirsek ve elde ortaya çıkar.

Cilt Kuruluğu Nedenleri Nelerdir?

Cilt kuruluğu nedenleri şöyledir;

  • İklim koşullarından dolayı bu sorunun ortaya çıkması son derece yaygın bir durumdur. Özellikle nem düştüğü vakit ciltte kurumaya başlar.
  • Bazı hastalıklardan dolayı da bunun kaynaklanması söz konusudur. Bunların içinde sedef öne çıkar.
  • Özellikle odun sobası, kalorifer gibi ısıtma aygıtlarının olduğu yerlerde yaşayan kişilerin ciltleri çok hızlı bir biçimde kurur.
  • Gerek deterjanlar gerekse birtakım sert sabunlardan dolayı da bu sorun ortaya çıkabilir.
  • Yeterince sıvının alınmaması bir diğer nedendir.

Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Doğal Yollar Nelerdir?

  • Cilt kuruluğuna ne iyi gelir: Bu sorunu son derece başarılı olan bir maskeyle ortadan kaldırmak mümkün. Bunun için lazım olan malzemelerin içinde yulaf ezmesi, bal ve muz yer alıyor. İlk olarak bunların tümünü başarılı bir biçimde karıştırın. Elbette bunu yaparken ölçülere dikkat edin. Yani 1 çorba kaşığı dolusu bal, yarım fincan kadar yulaf ezmesi ve son olarak ve olgun bir muzun yarısı kullanılmalıdır. Karışımın her daim kremsi olması gerekiyor. Bu kıvamın yakalanmasının ardından artık yapılacak olan şey bellidir. O da karışımın cilde uygulanmasıdır. Bunu en az 15 dakika olacak şekilde yapın ve sonrasında da ılık bir su ile yıkayın.
  • Cilt kuruluğuna iyi gelen bir diğer maske ise hem aloe vera hem de salatalık içerir. Zaten bu ikisinin de bol neme sahip olduğu bilinir. Kolay bir biçimde hazırlayın. Salatalığın kabuklarını soyun ve bunun ardından blender içinde püre yapın. İçine ise iki çoraba kaşığı dolusu aloe verayı koyun. Bunu iyice karıştırın. Kuruluğun görülmüş olduğu yerlerin üstüne uygulayın. En az yarım saat beklemesi yeterlidir.

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir: Cilt kuruluğu sorunlarının ortaya çıkmasının ardından yapılacak olan bir diğer şey ise bal ve yumurtadan oluşan maskeyi hazırlamaktır. Buna göre yumurta sarısı, bal ve zeytin yağının karıştırılması lazım. Tümünün bir çay kaşığı kadar olması yeterlidir. Böylelikle maske hazır bir hale gelir ve uygulanır. En az yüzde 15 veya 20 dakika kada kalması şarttır. Daha sonra yüzün bu bölümünün ilk olarak havlu ile yumuşatılması gerekiyor. Bunun ılık olmasına dikkat edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal