Çilekli Magnolia Tarifi

Magnolia son zamanların tartışmasız en popüler tariflerinden biri. Sunumdaki güzelliği ile yapımdaki pratikliği ve de o muhteşem lezzeti ile mutfakların vazgeçilmezi oldu bile. Aynı zamanda bu hafif tatlıyı yiyen birçok kişide çok seviyor.

16.07.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:23) Çilekli Magnolia Tarifi

Çocuklar gelen misafirler için görseli de muhteşem olan bu tatlının içerisine aynı zamanda konan meyveler damakta şenlik oluşturuyoruz. Eğer hala ben magnolia yapamam zor diyorsanız kesinlikle tarifimize göz atmalı ve çilekli magnolia tarifimizi denemelisiniz.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 paket Eti Burçak bisküvi
  • 10-15 adet çilek

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema (200 ml)

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ YAPILIŞI

İlk adım olarak yaklaşık 2 paket burçak bisküviyi rondo dan geçirip toz haline getiriyoruz. Eğer evinizde rondonuz yoksa bu işlemi bir bardağın altıyla paketi açmadan pakete vurarak da yapabilirsiniz veya elinizle de bisküvileri un ufak yapabilirsiniz. Ardından çilekleri bir su koyduğunuz kaseye koyun yeşil kısımlarını koparmadan temizlenmeleri için orda biraz beklesin. Sonrasında ise krema, bisküvi ve çilek hariç bütün muhallebi malzemelerinizi bir tencereye koyarak muhallebinizi hazırlayın. Yani tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı koyarak derin bir tencerede çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak muhallebinizi kaynaya kadar karıştırın. Muhallebi kaynayıp göz göz olmaya başlayınca olmuş demektir. Şimdi ocağın altını kapatıp soğuması için bekletebilirsiniz. Bu işlemden sonra ise sudan aldığınız çileklerinizi bir süzgeçe koyun ve de yeşil kısımlarını güzelce ayıklayın ve süzgeçte bekletin çileklerinizi. Ardından çokta ince olmayan dilimler halinde dilimleyin çileklerinizi. Sonrasında ise magnoliayı sunum yapacağınız kaselerini veya derin bardaklarınızı seçin. Muhallebi soğuduktan sonra ise içerisine bir paket krema dökün ve homojen olana kadar çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Bu noktada güzel karıştırmanız ve muhallebinin bütün kremayı yemesi önemli. Şimdi ise sunum aşamasına geçiyoruz çilekli magnolia tarifinde öncelikle hazırladığınız sunum kaselerinin dibine toz haline getirdiğimiz bisküvilerden 2 kaşık koyun ardından kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce dizin ve pişirdiğimiz muhallebiden bir kepçe üzerine ilave edin. Üzerine ise tekrar iki kaşık bisküvi koyup tekrar bir kepçe muhallebi koyun. Bu işlemi bütün malzemeniz bitene kadar yapmaya devam edin. Ve tatlınızın en üstüne ise kalan bisküvilerinizden biraz koyun. En üstünü ise dilediğiniz gibi süslemek size kalmış. Üzerine ister çilek dilimleri isterseniz de başka meyvelerle süslemeniz mümkün. Ve ardından buzdolabından en az 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ve afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden çilekli magnolia tarifini deneyenlere afiyet olsun işte bu kadar pratik ve güzel bir tarif.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal