Çökertme Kebabı Tarifi

Evlerinizde lezzetli sofralarınıza harika yemekler yapmaya ne dersiniz? Hem gözlerinizi büyüleyecek hem de ağzınızı lezzetlenecek bu yemeği akşam yemeklerinizin ana lezzeti yapabilirsiniz.

16.07.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:18) Çökertme Kebabı Tarifi

Yapımının çok zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu kebabı yapmak zannettiğiniz kadar zor değildir.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 300 gram biftek (3 dilim)
  • 3 adet orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, pul biber, kırmızı toz biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

ET MARİNESİ İÇİN

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Kekik, kimyon

DOMATES SOSU İÇİN

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ YAPILIŞI

İlk olarak çökertme kebabı tarifi yapımı için yarım kilo olan biftek ince ince jülyen şeklinde doğranır. Doğranılan biftekler derin bir kaba alınır. Et marinesi için; etlerin üzerine bir adet küçük boy soğan ve 2 diş sarımsak ince ince doğranır. 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, kekik ve kimyon eklenilir. El ile karıştırılır. Kabın üzeri kapatılır ve etler 1 saat kadar bu şekilde marine edilir. Domates sosu için; bir tavanın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve 2 dakika kadar kavrulur. Ardından 3 adet rendelenmiş domates ve az miktarda tuz eklenir. Hazırlanılan bu sos 5 dakika ocakta pişirilir. Ocaktan alınır. Çökertme kebabının etleri için geniş bir tava ocak üzerine alınır ve ısıtılır. Üzerine etler eklenir. Etler kendi suyunu salıp çekene kadar iyice pişirilir. Son olarak tuz, kekik ve kimyon eklenir. 1-2 dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılır. Daha sonra 3 adet patatesin kabuğu soyulur ve yıkanır. Patatesler ince ince kibrit çöpü kalınlığı kadar kesilir. Bir tencereye yağ koyulup o yağ kızdırılır ve kesilen patatesler kızgın yağın için bırakılır. Son olarak 5 yemek kaşığı yoğurt bir kaba alınır. Kapta iyice çırpılır. Tercihe göre içine rendelenmiş sarımsakta eklenilir. Geniş bir servis tabağı üzerine kızartılan patatesler alınır. Ardından üzerine çırpılan yoğurt dökülür. Sonrasında domates sosu ve etler eklenir. Hazırlanılan Çökertme kebabı sunum için hazırdır. Afiyet olsun.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ SUNUMU

Etleri patateslerin üzerine eklemeden önce ilk buharının çıkması için tavanın kapağı açılır ve biraz beklenilir. Sonrasında eklenilir. Çökertme kebabına sunum güzelliği katılmak istenirse üzerine ve tabağın yanlarına tekrardan kekik ile pul biberi eklenilebilir. Tercihen tavadaki yağıyla veya yağsız koyulabilir.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Sosa bulanılan etler marine edilmek istenirse bir süre buz dolabında beklenilebilir. Pişirme öncesinde buzdolabından alınır ve oda ısısında bekletilip öyle pişirilir. Patateslerin daha çıtır çıtır olması için soğuk suda durulanır ve sonrasında kağıt havluyla kurulanır. İnce ince kesilen patatesler nişastayla harmanlandıktan sonra kızgın yağda pişirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal