Cilde Suyun Faydaları

Vücudumuzun dörtte üçünü oluşturan, yaşam kaynağımız su sağlıklı vücut için gerekli olduğu kadar cildimiz için de gereklidir. Peki, suyun cilde faydaları arasında tam olarak neler var? Gelin birlikte listeye bir göz atalım…

23.06.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:28) Cilde Suyun Faydaları

Her bireyin boyuyla ve kilosu ile orantılı olarak günlük alınması gereken bir su miktarı bulunmaktadır. İhtiyacımız olan suyu almadığımızda iç organlarımız gibi cilt sağlığımızda olumsuz etkileniyor. Su, vücuttaki toksinleri atarak ve böbrek sağlığını koruyarak cildinde güzelleşmesini de oldukça etki sahibi.

Günlük içmeniz gereken su miktarının tüketerek hem cildinizin hem de saçlarınızın daha sağlıklı ve daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Su hücrelerin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar. Bunu yaptığında da daha parlak ve güçlü saçlara, daha yumuşak pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz. İşte suyun cilde olan faydaları…

CİLDİN SUYA FAYDALARI

  • Böbrek performansını artırır. Böbrekleriniz yeterli seviyede çalıştığında vücudunuz toksinleri yeteri kadar atıyor demektir. Toksinlerin vücuttan atılması iç organlarımızı temizlediği kadar cildinizi de temizler.
  • Eğer yeterli seviyede su tüketmiyorsanız vücudunuz içindeki suyu saklamaya çalışacaktır. Bu depolanan su da cildinizde şişkinliklere sebep olur. Yeterli seviyede su tüketerek hem vücudunuzdaki hem de yüzünüzdeki şişlikleri önleyebilir ve olan şişliklerden kurtulabilirsiniz.
  • Hassas ve alerjik cilde sahip olanların suyun cilde faydaları daha çok öne çıkıyor. Güneşten veya kullandığınız ürünlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan kızarıklardan yeterli seviyede su tüketerek kurtulabilirsiniz. Su aynı zamanda cildi güçlendirici etkisini de göstererek yeterli tüketildiğinde kızarıklıkları önlemeye de yardımcı olacaktır.
  • Hepimizin bildiği gibi kuru ciltler yağlı ve nemli ciltlere göre kırışıklık solunum ile daha erken tanışıyor. Yeterli seviyede su tüketmezseniz yüzünüze ne sürerseniz sürün ihtiyacı olan neme kavuşamayacaktır. Bu durumda bol su tüketiminin kırışıklıkları engelleyici ve yaşlanmayı erteleyici etkisi olduğunu söyleyebiliriz.
  • Su sadece içildiğinde değil temizlik için dışarıdan kullanıldığında da cildimiz ve saçımız için oldukça etkili. Suyun cilde faydaları arasında saç derisini de es geçmemek lazım. Saç derinize uyguladığınız su bir yandan temizlik yaparken bir yandan da saç derinize ihtiyacı olan nemi verir. Aynı zamanda soğuk suyun saçları parlatıcı bir etkisi olduğunu da söyleyebiliriz.
  • Suyun cilde faydaları arasında gözeneklerinizi açmakta bulunuyor. Cildinizi sıcak suyun buharına tutarak gözeneklerin izin açılmasını sağlayabiliyorsunuz. Fakat bunu yaparken buharın yüzünüzü yakacak kadar sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Bir kâse içerisine sıcak su doldurup yüzünüzü kaseye yaklaştırdıktan sonra kafanıza bir örtü örtüp 10 dakika kadar beklerseniz gözenekleriniz yeterince açılacaktır. Bu şekilde açıldıktan sonra rahatlıkla siyah nokta bantları veya siyah nokta temizleme aparatları ile gözeneklerinizin içini temizleyebilirsiniz.
  • Gözeneklerimizi temizledikten sonra yüzümüzü soğuk su ile yıkamak açılan gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Hatta cildinizin çok aşırı bir hassasiyeti yoksa temizledikten sonra yüzünüzde bir buz gezdirerek daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.
  • Maddelerden de anlaşılacağı üzere su hem içerek tüketildiğinde hem de dışarıdan uygulandığında birçok cilt probleminin önüne geçmektedir. Çare bulamadığınız cilt sorunlarınız varsa mutlaka yeterli seviye de şu tükettiğinizden emin olmalısınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal