Ciğerimiz yanıyor, Ege alevler altında! Muğla'da orman yangını, ekipler seferber oldu!

Muğla'nın Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisin de yer alan ormanlık arazide dün akşam saatlerinde yangın meydana geldi. Çıkan yangına havanın kararması sebebiyle karadan müdahale ediliyor. Yangına müdahale sırasında İçişleri Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı havadan incelemelerde bulundu.

22.06.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-09:55)

Muğla'nın Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisin de yer alan ormanlık arazide dün akşam saatlerinde yangın meydana geldi. Çıkan yangına havanın kararması sebebiyle karadan müdahale ediliyor. Yangını söndürme çalışmalarında çok sayıda arazöz, personel ve iş makineleri müdahalede bulunuyor. Yangına müdahale sırasında İçişleri Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı havadan incelemelerde bulundu. 

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir'den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

1600 kişi müdahale ediyor

Orman Genel Müdürlüğü, havanın aydınlanması ile birlikte 20 helikopter ve 14 uçaklık hava gücüyle Mamaris'deki yangına müdahalede bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Amazon Koyu'nda akşam saatlerinde çıkan orman yangınına yaklaşık 1600 kişi müdahale ediyor.

 "Gereken ne varsa yapılacaktır"

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yangının çıkış sebebiyle alakalı incelemeyi başlattığını açıklayan Altun, "Sahadaki kahramanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyenler hakkında hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacaktır." açıklamalarında bulundu.

"144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personel"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kirişci, "Marmaris'teki yangını, Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" açıklamalarını kullandı.


"14 uçağımızla yukarıdan atışlarımıza başlamış olacağız"

Helikopter ile yangın sahasında karadan yürütülen çalışmaları yerinden takip ettiklerini ifade eden Kirişci, "Yaklaşık 200 hektarlık bir alanda meydana gelen yangın hadisesi şu anda özellikle yer araçlarımızla söndürülmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın kararmasıyla maalesef hava araçlarımızı ancak 45-50 dakika gibi uçurabildik. Fakat yarın sabahleyin gün ağardığında 20 helikopterimiz, 14 uçağımızla yukarıdan atışlarımıza başlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir titizlikle devam ediyor"

Yangına 1600'ün üzerinde insan kaynağı ile müdahalenin sürdüğünü dile getiren Kirişci, "Helikopterle yukarıdan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu, ürkütücü değildi. Fakat buradaki sahada gördüklerimiz elbette yerleşim yerlerini de dikkate alarak daha dikkatli ve daha temkinli olmamızı gerektiriyor. Bu yöndeki çalışmalarımız da büyük bir titizlikle devam ediyor."  ifadelerine yer verdi.

"Bir kamp sebebiyle mi çıktı, yoksa bir sabotaj mı var"

Yangının sabotaj olduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı, "Bakanımızla geldikten sonra bir değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız, hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar. Doğal sebeple mi, yoksa bir kamp sebebiyle mi çıktı, yoksa bir sabotaj mı var? Bütün bunları değerlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.

AFAD, paylaşımda bulundu

AFAD, Twitter hesabından yangın ile alakalı paylaşımda bulundu. AFAD yaptığı paylaşımda, "Bölgede devam eden çalışmalarda; 592’si OGM personeli olmak üzere toplam 11393 personel, 338 araç ve 35 iş makinası görevlendirilmiştir. AFAD Mobil Koordinasyon Tırı ile 2 adet mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal