Muğla Marmaris yangını söndürüldü mü, yangında son durum nedir? 21 Haziran 2022 Muğla Marmaris yangın devam ediyor mu?

Marmaris yangınında son durum ne? Yangın devam ediyor mu? Bugün başlayan yangınla ilgili son durumu sizler için derledik. 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan yangınla ilgili yapılan açıklamalar ne?

22.06.2022-00:44 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:44) Muğla Marmaris yangını söndürüldü mü, yangında son durum nedir?  21 Haziran 2022 Muğla Marmaris yangın devam ediyor mu?

Marmaris'te yangın büyüyor! Alevler rüzgarla birlikte hızla yayıldı. Yangında son durum ne? Yapılan resmi açıklama var mı? Yangınla ilgili yapılan açıklamalar ne?

Marmaris'te Yangının Son Durumu Ne?

Tatil cenneti Marmaris geçen sene çıkan yangınların yaralarını saramadan tekrar yangın kabüsu ile boğuşuyor. Marmaris Bördübet bölgesinde yangın başladı. Peki son durum ne? Yangına Havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Şiddetli rüzgarla hızla yayılan yangın ekiplere zor anlar yaşatıyor. Havanın kararmasıyla helikopterlerin havanamayışı yangının daha hızlı yayılması ihtimali korkutuyor. Bunun için çevre illerden takviye ekipler yardıma çağrıldı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken 4 ayrı noktada çıktığı söyleniyor.

Marmaris Yangını Kontrol Altına Alındı Mı?

Bölge sakinleri yükselen dumanları görünce hemen 112 ihbar hattını arayarak yangın ihbarında bulundular. Yönlendirilen ekipler anında müdahaleye başlasada arazi şartları ve yangının kısa sürede rüzgarla yayılmasından dolayı yangını kontrol altına almak yeterli olmadı.

Yangına müdahalenin hava aydınlıkken 5 helikopterle başladığını ancak havanın kararmasıyla şu an sadece karadan müdahalenin olduğu iletildi.

Şiddetli Rüzgar Kontrol Altına Alınmasını Zorlaştırıyor

Şiddetli rüzgarla beraber güç kazanan yangını durdurmak için ekipler seferber oluyor. Rüzgarın ani değişimleriyle alevlerin arasında kalma ihtimali olduğundan çalışma yürüten ekipler için hayati bir risk oluşturuyor.

Takviye Ekipler Yolda

Alevlerin rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılmasından dolayı takviye destek istendi. Yangının yoğun olan ormanlık alanda çıktığından dolayı Denizli, Antalya ve İzmir'den takviye ekipler yola çıktı. Yangınla mücadele halen devam ediyor. En kısa sürede kontrol altına alınmasını diliyoruz.

Marmaris Belediye Başkanından İlk Açıklama!

Belediye Başkanı Mehmet Oktay çıkan orman yangınıyla ilgili ilk açıklamayı yapan kişi oldu. Açıklamasında rüzgarın şiddetinin yüksek olmasından dolayı "Durumumuz çok da parlak gözükmüyor" dedi.

Yangın Helikopteri

Havadan ve Karadan Müdahale

Yangının çıkmasından sonra bölgeye hızla giden Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgesinden son durumu paylaştı. Belediye Başkanı Oktay, "Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor." dedi.

Tek Amacımız Yangını Kontrol Altına Almak

Belediye Başkanı Oktay'ın yangın bölgesinde verdiği ifadede, "En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması, tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal