Kurban bayramı tatili 9 gün olur mu, olacak mı? Kurban bayramı tatil kararı ne zaman açıklanır?

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala bayram tatilinin kaç gün olacağı sorgulamaları son günlerde hız kazandı. 2002 yılında Kurban Bayramı başlangıcı hafta sonuna denk gelirken bayramın tatilinin 9 gün olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu, olacak mı? Kurban bayramı tatil kararı ne zaman açıklanır? İşte, Kurban Bayramı tatil günlerine ilişkin detaylar..

22.06.2022-00:43 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:43) Kurban bayramı tatili 9 gün olur mu, olacak mı? Kurban bayramı tatil kararı ne zaman açıklanır?

Ramazan Bayramı sonrasında gelen Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz'da başlayacak. Bayramda tatil planı yapmak ya da ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar bu yılın Kurban Bayramı tatiline odaklandı. Bayrama sayılı günler kala milyonlarca vatandaş, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu, olacak mı?

Bu yıl Kurban Bayramı'nın hafta sonu başlaması ve hafta içi bitmesinin yanı sıra 15 Temmuz resmi tatilin Cuma gününe denk gelmesi milyonlarca kişide 9 günlük bayram tatili beklentisini yarattı. Kurban Bayramı boyunca 9 günlük tatil beklentisine giren vatandaşlar şimdiden kesinleştirip ona göre plan yapma aşamasına geçmek istiyorlar.

Kurban bayramı tatili 9 gün olur mu, olacak mı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkmak isteyenler, yetkililerden konuyla ilgili gelecek olan açıklamaları yakından takip ederken Kurban Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleştirilip 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı konusunu sürekli gündemlerinde tutuyorlar.

Bu yıl Kurban Bayramı 9-10-11-12 Temmuz günlerinde idrak edilecek. Kurban Bayramı tatilinin bitmesinden 2 gün sonra ise 15 Temmuz Cuma günü 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' resmi tatil olarak geçirilecek. Vatandaşlar, arada kalan Çarşamba ve Perşembe günlerinin tatil ilan edilecek bayram tatilinin 9 güne çıkması beklentisi içine girdi. Özellikle turizm açısından büyük önem taşıyan bayram tatilinin uzatılması için de beklentiler giderek arttı.

Şimdiden hazırlıklara başlamak isteyen vatandaşlar bu yönde sorgulamalarını yaparken, diğer taraftan bayram tatilinin 9 gün olması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı görüldü.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal