Çiftçiyi Sevindirecek! 150 Milyon Lira İlave Hibe Desteği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çiftçilere tarım desteklerini yapıldığını, bu fırsattan tüm çiftçilerin yararlanması gerektiğini söyledi.

05.06.2021-23:08 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-23:08) Çiftçiyi Sevindirecek! 150 Milyon Lira İlave Hibe Desteği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Yozgat İstişare Toplantısına katılım sağladı.

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Oktay, Yozgat merkez ve ilçelerinde ihtiyaç gerektiğinde doğrudan görüşmeler sağlandığını ve çözümler için kentte olduklarını söyledi.

Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) faaliyete geçmesi ile vatandaşların Sivas ve Yozgat'a arabaları ile gitmeyi bırakacaklarına değindi.

HAVALİMANI İNŞAATINI İNCELEDİ

Oktay, inşaatı süren havalimanında incelemelerde bulunduktan sonra, altyapı çalışmalarının yüzde 70'inin bittiğini ve planlandığı gibi inşaatın 2022 yılında sona gelineceğini söyledi.

İstihdam ve üretime bütün şehirlerin katılması gerektiğini söyleyen Oktay, bunun için altyapının önemli olduğunu ve gereken çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Demir yolu ve kara yolunda da önemli çalışmaların devam ettiğini söyleyen Oktay, çevre şehirlerdeki bağlantı yollarının daha iyi koşullara getirilmesi hususunda görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

''ÇİFTÇİLERE 150 MİLYON LİRA İLAVE HİBE DESTEĞİ BAŞLATILDI"

Oktay son zamanlarda yaşanan kuraklıkla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Yozgat aynı zamanda tarım bölgesi. Bu yıl kuraklıktan dolayı bazı sıkıntılar olduğunu, bununla ilgili çiftçiler nezdinde bilgiler alıyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kuraklık destekleriyle ilgili çiftçilere 150 milyon lira ilave hibe desteği başlatıldığını zaten dün ilan etti. Ben bugün Yozgat'ta bir kez daha ifade etmek isterim, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların ertelenmesi konusu, diğer taraftan TARSİM'in ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Tüm Türkiye'ye TARSİM'in, kuraklık sigortasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamak isterim. Orada yüzde 70'e kadar önümüzdeki yıldan itibaren bunun devlet desteğinin artırılacağını ve hasarın yüzde 70-80'e kadar ödeneceğini biliyoruz. Bu ciddi bir fırsat. Tüm çiftçilerimizin bundan faydalanmasını arzu ettiğimi ifade etmek isterim."

Kuraklık durumundan kötü etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerinin de verim kayıplarına göre dönüme 100 liraya kadar doğrudan ödeme sağlanacağını hatırlatan Oktay, "Ödemeler çerçevesinde, kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşamış buğday üreticisine özellikle mazot ve gübre desteğini de eklediğimizde 150 liraya kadar dekar başına ödemeden, bir destekten bahsediyoruz. Ben buradan hem Yozgatlı ve hem de Türkiye'deki tüm çiftçilerimize bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal