CHP’li Ekrem İmamoğlu Mülteci Konusunu Plajlara Bağladı!

CHP’li Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilerle ilgili ırkçı söylemlerini 'kabul etmiyorum' ifadesiyle geçiştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mülteci meselesini plajlara bağladı.

29.07.2021-13:16 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-13:16) CHP’li Ekrem İmamoğlu Mülteci Konusunu Plajlara Bağladı!

Mülteciler hakkında ırkçı söylemlerde bulunan CHP’li Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sözlerini ‘kabul etmiyorum’ diyerek lafı değişmeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mülteciler meselesini ‘plaj’ konusuna bağladı.

CHP’li Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilerin şehri terk etmesi amacı ile su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini ifadelerine yer vermişti.

IRKÇI İFADELERİ GEÇİŞTİRDİ

CHP'li İmamoğlu, Tanju Özcan'ın ülkemize gelen mültecileri hedef alan çirkin sözlerini ele aldı. Özcan'ın sözlerini gelişi güzel ifadelerle geçiştirmeye çalışan İBB başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “O tür söylemleri kabul etmiyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu, "550 bin civarında resmi mülteciden bahsedildiği aynı dönemde Birleşmiş Milletler’in (BM) ‘İstanbul’da 1 milyon 550 bin mülteci var’ diye bir raporu var." ifadelerine yer verdi.

MÜLTECİ KONUSUNU PLAJLARA BAĞLADI

Mülteciler ile ilgili verilerde eksiklik olduğunu ve bunun da yapılan hizmetlere etki etkilediğini ifade eden İmamoğlu, "İşsizliği, yaşam kalitesini etkiliyor. Yani sahillerdeki davranış biçimini etkiliyor." diyerek mülteci konusunu plajlara bağladı.

Ekrem İmamoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

Şu an Türkiye'de ne yazık ki durdurulamayan bir akım var. 5-6 milyon rakamlarına doğru gittiği tahmin edilen bir süreç var. Bu artık demografinin tümden değişimine doğru giden bir altlık oluşturuyor. Bütün bunların temelden ele alınacağı bir dönemi oturup konuşmak zorundayız.

NE OLMUŞTU?

Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaşların aynı fiyattan su kullanamayacağını söyleyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı diyoruz artık. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin" sözlerini söylemişti

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal