CHP’de yerel seçim öncesi yaprak dökümü: 120 bin kişi istifa etti

CHP’de Özgür Özel’in Genel Başkan olmasının ardından başlayan istifa furyası devam ediyor. 1,5 milyon üyesi bulunan CHP’de 120 bin kişinin üyelikten istifa ettiği öğrenildi.

12.03.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-11:30)

CHP’de yaklaşık 2 hafta sonra yapılacak olan yerel seçimler öncesinde yaprak dökümü devam ediyor. Özgür Özel’in başa geçmesinin ardından başlayan istifalar durmak bilmiyor. Buna göre 1,5 milyon üyesi bulunan CHP’de 120 bin kişinin istifa ettiği öğrenildi. İstifaların 25 bininin İstanbul’dan olması dikkat çekti.

CHP’de yaprak dökümü sürüyor

YeniŞafak’ın yer verdiği bir habere göre; CHP'de gerçekleşen Genel Başkan değişimiyle birlikte zorlu bir döneme giren parti, yaşanan yaprak dökümü ile mücadele ediyor. Kasım 2023'te yapılan kurultayda verilen ön seçim sözüne rağmen, Özgür Özel liderliğindeki grup, aday belirleme sürecinde bu taahhüdü unuttu. Tartışmalı kurultayın ardından adayların parti içi ön seçimsiz belirlenmesi, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin tasfiyesi ve Kılıçdaroğlu'na yakın mevcut belediye başkanlarının liste dışı bırakılması, parti içindeki bölünmeyi hızlandırdı.

CHP’de yerel seçim öncesi yaprak dökümü: 120 bin kişi istifa etti

CHP'deki kopuşun bir diğer nedeni de yeni yönetimin parti içinde başlattığı mezhepçilik kavgası oldu. Alevi partililer, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği üzerinden yıpratıldığını iddia ederek, yeni yönetime tepki gösterip istifa etmeye başladı. CHP'nin 1 milyon 500 bin üyesi bulunmasına rağmen, kurultaydan bu yana gelen istifaların sayısı 100 bini geçti. Türkiye genelinde son 5 ay içinde CHP'den istifa eden üye sayısı 120 bine ulaştı. Özgür Özel başkanlığındaki yeni yönetimi protesto eden ve istifa eden 25 bin CHP üyesinin büyük bir kısmının İstanbul'dan olduğu belirlendi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal