CHP’de para destesi skandalı ilçelere sıçradı: Yeni detaylar ortaya çıktı

CHP’de para sayma skandalı gündemdeki yerini korurken olaya bazı ilçelerin de karıştığı ortaya çıktı. Buna göre CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı Melih Morsünbül'ün de para sayma görüntülerinde yer aldığı tespit edildi. İşte detaylar…

22.03.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:37)

Geçtiğimiz haftalarda CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşandığı iddia edilen ‘para sayma’ skandalına yönelik yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Görüntülerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parasını tutan isim olduğu öne sürülen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'e çantayla para getiren isimlerden birisinin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel olduğu ortaya çıkmıştı.

Savcılık, emniyete yazı yazdı

Sabah’ta yer alan habere göre; Görüntülerin sızmasının ardından ani bir şekilde izne çıktığı öğrenilen Öksel hakkında savcılıktan flaş bir adım atıldı.

CHP’de para destesi skandalı ilçelere sıçradı: Yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürütüyor ve Öksel'i 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırdı. Savcılık, Öksel'in ifadesini almak için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Bununla birlikte, ortaya çıkan ve incelenen görüntülerde iki yeni isim daha belirlendi. Bu isimlerden biri, CHP'li Küçükçekmece Belediye Başkanı ve yeniden aday olan Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi. 

CHP’de para destesi skandalı ilçelere sıçradı: Yeni detaylar ortaya çıktı

Ofise para getirdiği değerlendirilen Çebi'nin de ilerleyen süreçte savcılık tarafından ifadeye çağrılması bekleniyor. Çebi'nin 2019'da evlendiği ve nikâhını CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kıydığı biliniyor.

Rüşvet suçlamasıyla tutuklanmıştı

Avukat Gökhan Taşkapan'ın ofisinde çekildiği iddia edilen görüntülerde tespit edilen diğer isim, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı Melih Morsünbül oldu.

CHP’de para destesi skandalı ilçelere sıçradı: Yeni detaylar ortaya çıktı

Görüntülerde, Morsünbül'ün Taşkapan'a para teslim ettiği görülüyor. Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısıyken rüşvet suçlamasıyla tutuklanan Morsünbül, Maltepe Belediyesi'nde rüşvet suçlamasıyla ilgili operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden biriydi ve tutuklanan 5 kişiden biri olarak yer almıştı. Morsünbül, 28 Aralık 2022 tarihinde tahliye edilmişti.

Kaftancıoğlu ifadeye çağrılacak

Soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in yanı sıra birçok kişi ifade verdi. Eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ise cuma günü ifade vereceği tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal