Dünyaca ünlü futbolcuya hapis şoku: Robinho, tecavüz suçuyla Brezilya’da tutuklandı

Toplu tecavüz suçlamasıyla İtalya’da 9 yıl hapis cezası alan dünyaca ünlü eski Brezilyalı futbolcu Robinho, Brezilya’nın Santos kentindeki evinde yakalanarak tutuklandı.

22.03.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:36)

İtalya mahkemesi, 2013 yılında Milan’da bir gece kulübünde Arnavut uyruklu bir kadına toplu tecavüz suçuyla yargılanan Brezilyalı eski futbolcu Robinho’ya 9 yıl hapis cezası vermişti. O sırada Brezilya’da bulunan 40 yaşındaki eski futbolcunun İtalya’ya iade talebi karşılık bulmayınca, oyuncunun cezasını Brezilya’da çekmesi talep edildi. Çarşamba günü kararın onanması sonrasında Robinho tutuklandı.

Robinho, tecavüz suçuyla Brezilya’da tutuklandı

BBC’de yer alan habere göre; Mahkeme kararının sert tavrı, ülke medyası tarafından takdirle karşılandı. Robinho'nun ünü ve serveti, "kurtulacağına" dair kaygıları artırmıştı.

Brezilya milli takımında 100 kez forma giymiş olan Robinho, suç işlediği dönemde İtalya'nın AC Milan takımında oynuyordu. Milan'da forma giydiği dönemde, Ocak 2013'te bir grup arkadaşıyla birlikte 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırı ve toplu tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Tam adı Robson de Souza olan futbolcu ve arkadaşı Ricardo Falco, 2017'de suçlu bulunurken, diğer saldırganların kimlikleri belirsizdi.

Dünyaca ünlü futbolcuya hapis şoku: Robinho, tecavüz suçuyla Brezilya’da tutuklandı

İtalya'daki yargı süreci devam ederken Robinho, 2018-2020 yılları arasında Türkiye'de Sivasspor ve Başakşehir takımlarında oynadı. 2020'de Brezilya'nın Santos kulübüne geri dönen futbolcu, cinsel saldırı davasından aldığı mahkumiyet nedeniyle takımdan uzaklaştırıldı.

Toplu tecavüz suçundan mahkumiyetinin 2022'de İtalyan Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmasının ardından, İtalyan yargıçlar Robinho hakkında uluslararası yakalama emri çıkardı. Eski futbolcu, cezaya neden olan olayın "karşılıklı rıza" temelli olduğunu iddia ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal