CHP'de aday belirsizliği: Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel büyükşehir için anlaşamadı

Mart'ta olacak yerel seçimler öncesi CHP'de kazan kaynıyor. CHP'nin kalesi olan İzmir'in adayı hala netleşmiş değil. Bunun için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu devreye girse de parti genel başkanı Özgür Özel ile anlaşamadığı iddia edildi. İşte detaylar...

04.01.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:08) CHP'de aday belirsizliği: Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel büyükşehir için anlaşamadı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından partilerin yaklaşan yerel seçimler için çalışmaları sürüyor. CHP’de şu ana kadar 7'si büyükşehir, 353 seçim çevresinde belediye başkan adayları açıklansa da İzmir bilmecesi sürüyor.

İzmir için heyet toplandı

İzmir için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden 40 kişilik bir heyet oluşturuldu, aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Şehir merkezinde ve ilçelerde anketlerle kamuoyu yoklaması yapıldı. Heyetin rapor haline getirdiği çalışmaların Parti Meclisi toplantısında ele alınması bekleniyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasının ocak ayı sonuna bırakılacağı konuşuluyor.

Özgür Özel- Ekrem İmamoğlu

Özel ve İmamoğlu krizi yaşanıyor

Öte yandan parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; İzmir için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da devrede. Çıkan iddialara göre İmamoğlu, adayın belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyor. Bu sıkıntı sadece İzmir ile de sınırlı değil. Diğer kaynaklara göre de Özel ve İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıklar hemen hemen bütün illerde yaşandığı öğrenildi. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal