YSK açıkladı: Seçmen listeleri yarın muhtarlıklarda askıya çıkıyor

Türkiye, 31 Mart'taki yerel seçime odaklandı. Yerel seçimler için takvim işlemeye devam ediyor. Seçmen listeleri yarın muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. İşte detaylar...

04.01.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:08) YSK açıkladı: Seçmen listeleri yarın muhtarlıklarda askıya çıkıyor

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözlerini yerel seçime çevirdi. 31 Mart 2024’te mahalli idareler seçimi için sandık başına gidecek. Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanacak.

Seçmen listeleri asılıyor

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yaptığı açıklamayla seçmen listeleri de yarın itibariyle askıya çıkacak. Seçmenler ayrıca 17 Ocak'a kadar bilgilerini kontrol edebilecek ve listelerde güncelleme yapabilecek. Seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi ayrıca yarın başlayacak. 

Oy kullanmak isteyenler bilgilerini güncelleyebilecek

Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek. Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal