CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'te ki yangını yerinde inceledi! Vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu, gafta bulundu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da orman yangınını incelemeye gidenler arasındaydı. Yangın ile alakalı son durum hakkında bilgi alan CHP lideri, Armutalan bölgesinde basın mensuplarına demeçler verdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına sitem ederek başladı. Çıkan yangınların tedbirsizlikler sonucu olduğunu ve meydana gelen yangında sorumlusu iktidar olduğunu ifade etti.

23.06.2022-09:50 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-10:25)

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki akşam meydana gelen yangında, rüzgarın da etkisiyle yayılmaya ve yangının etkisi devam ediyor. Ciğerimizin yandığı Marmaris'te, yangın ilk başladığı dakikalardan itibaren ekipler sefer olurken halen yangını söndürme amaçlı müdahaleler devam ediyor. 

Kılıçdaroğlu, yangın bölgesine geldi

Çevredeki şehirlerden de takviyeler devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da orman yangınını incelemeye gidenler arasındaydı. Yangın ile alakalı son durum hakkında bilgi alan CHP lideri, Armutalan bölgesinde basın mensuplarına demeçler verdi.  Kılıçdaroğlu, konuşmasına sitem ederek başladı. Çıkan yangınların tedbirsizlikler sonucu olduğunu ve meydana gelen yangında sorumlusu iktidar olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, yangın bölgesine geldi

Vaatte bulundu

Orman yangınlarına müdahalede bulunmak için Türkiye’nin helikopter ve uçak filosunun olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, burada bir de vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu, “Verin görevi bize, biz yapalım. Biz yapalım, biz bitirelim. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya.” ifadelerini kullandı

Konuşması sırasında helikopter sesi duyuldu

Marmaris'te ki orman yangını hakkında açıklamalarda bulunduğu sırada CHP liderinin olduğu bölgede yangına müdahale eden helikopterin sesi duyuldu. CHP liderinin kurmayları da gerçekleşen müdahaleyi takip etti. Yangın bölgesinden ayrılmayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bu tür yangınlarda kullanılması için gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin 4 Temmuz'da geleceğini açıklamıştı. Bakan Kirişci, “Gece görüş kameralı helikopterler var. Dünyada bu araçları yapıp pazarlayan birkaç firma var, biz on tane gece görüş helikopterimizi 4 Temmuz'da envanterimize katmış olacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal