CHP Genel Başkanı, 'Bedava Elektrik' Sözünü Yineledi! CHP'li Belediyeler 'Mümkün Değil' Demişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaretinde kentin belediyesinde kendilerine verilmesi dahilinde çiftçilere bedava elektrik vereceğini dile getirdi.

18.01.2022-17:44 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-17:57) CHP Genel Başkanı, 'Bedava Elektrik' Sözünü Yineledi! CHP'li Belediyeler 'Mümkün Değil' Demişti

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’da çiftçilere bedava elektrik vereceği vaadini yineledi. Bedava elektrik vaadinin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını belirten CHP Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ‘Bu yasal değil ki, belediyelerimizin böyle bir harcama kalemi yok, yetkisi de yok. Biz bunu karşılayamayız’ ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaretinde kentin belediyesinde kendilerine verilmesi dahilinde çiftçilere bedava elektrik vereceğini dile getirdi. Daha önce bir kez daha bu konuda vaat veren Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştiren Erdoğan, ‘Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var’ ifadelerine yer vermişti. 

ŞANLIURFA'DA BEDAVA ELEKTRİK SÖZÜ VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaretinde kentin tamamının belediyesine verilmesi dahilinde çiftçilere bedava elektrik vereceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, kente yaptığı ziyaretinde şunları kaydetti; ‘Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz.’

BAŞKAN ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, ‘Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var’ diyerek bu vaadinin mümkün olmayacağını dile getirmiş ancak CHP belediyelerinde bu uygulamanın başlaması talebinde bulunmuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’nın kendi belediyesine geçmesi dahilinde verdiği ‘bedava elektrik’ sözünü sert dille eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti; ‘CHP Genel Başkanı'nın belediyecilik anlayışını ortaya koymak bakımından şu örnekle tek başına yeterlidir. CHP Genel başkanı, geçtiğimiz haftalarda malum Şanlıurfa'ya gitmiş meydanı boş bulunca da kendince esip gürlemiş sonra sözü tarıma getirip belediyeyi bize verin çiftçiye elektriği bedava yapalım. Hadi Şanlıurfalı palavrayı tutmadığı için belediyeyi bunlara vermedi. Peki çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Hatay gibi, Adana gibi, Antalya gibi pek çok şehir sizin belediyelerinizin yönetiminde bakınız. Daha İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir'i saymıyorum. Yapın oralarda elektriği bedava, elinizi tutan mı var? Tabii burada önce çözülmesi gereken birkaç sorun var.

Elektrik üretimi, dağıtımı Enerji Bakanlığımızın gözetiminde ilgili kamu kuruluşları ve özel sektör tarafından yapılıyor. İkinci sorun belediyelerin böyle bir görevinin bulunmaması. Velev ki böyle olsa bile daha kendi şehirlerinin yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu akıtmaktan, kanalizasyon ve su giderlerinin altyapısını inşa etmekten aciz CHP'li belediyelerde bu işe sıra bile gelmez.’


CHP’Lİ BAŞKAN: NASIL ÖDEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile AK Partili Meclis üyeleri, CHP’li lider Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da vermiş olduğu sözünün yerine getirilmesi konusunda kendi belediyelerinde ‘bedava elektrik’ teklifi sundu.  

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkanının vermiş olduğu vaatler karşısında şaşkınlığını belirterek, ‘Bu yasal değil ki, belediyelerimizin böyle bir harcama kalemi yok, yetkisi de yok. Biz bunu karşılayamayız. Onu Kılıçdaroğlu'na sorarsınız. Burası Kılıçdaroğlu'nun yönettiği bir Meclis değil. Bu önerge yasalara aykırı. Bunu kabul ettiğimizi var sayalım. Yarın sabah çiftçilerin elektrik faturalarını ödemeye kalktık. Nasıl ödeyeceğiz? Bu mümkün değil’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal