Chia Suyu Kemik Sağlığını Koruyor

Son yılların en popüler besinlerinden olan ve faydaları saymakla bitmeyen chia, suyu ile de kemikleri geliştiren bir gıda. Peki Chia suyu ne işe yarar? Chia suyunun faydaları neler? Gelin birlikte bakalım.

10.09.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-09:22) Chia Suyu Kemik Sağlığını Koruyor

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan chianın bilmediğimiz yararlarının neler olduğunu sizler için derledik.

CHIA SUYU TARİFİ

MALZEMELER:

1 bardak Hindistan cevizi suyu, 1 çay kaşığı chia tohumu

HAZIRLANIŞI:

Hindistan cevizi suyunu bir kaseye koyun ve chia tohumlarınızı ilave edin. Chia tohumları şişmeye başlayana dek güzelce arıştırın. 10 dakika bekledikten sonra tat vermek için içine bal da ekleyebilirsiniz.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR

Chia suyu içmenin oldukça çok yararı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi kemik kuvvetini korumasıdır. Bu özelliği ile kasların sağlıklı şekilde büyümesi için kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosforun metabolize olmasına yardımcı olur.

YAŞLANMA KARŞITI

Chia tohumu ve Hindistan cevizi suyu zengin bir antioksidan kaynağıdır. Vücudu kırışmadan, serbest radikallerden ve kanserden korumada destek olabilir.

SİNDİRİMİ YAVAŞLATIYOR

Chia suyu bununla beraber sindirimi yavaşlatır ve şeker isteklerini azaltarak uzun zaman kendinizi daha dolgun hissetmenizi sağlar. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal