Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum müjdeyi verdi: Evine girmemiş depremzede kardeşimiz kalmayacak!

İzmir’in Mansuroğlu Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında konuşan Bakan Murat Kurum: "Bayraklı’da önümüzdeki ay sonu itibariyle 681 konutumuzu daha hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız… Rezerv konut kapsamında 3 bin 657 konut, 52 iş yeri yapıyoruz. Rezerv konutlarımızın da teslimine Mayıs sonu itibariyle başlayacağız." sözleri ile müjde verdi.

21.04.2022-08:43 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-09:40)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte İzmir'in Mansuroğlu Mahallesi’de iftar programına katıldı.

Elif’in ‘Ben hala buradayım!’’ diyen ellerine 85 milyon hep birlikte tutunduk

Bakan Murat Kurum, iftar sonrası yaptığı konuşmada: “İşte burası Bayraklı! Bundan tam 2 yıl önce, bu sokaklarda, toz duman içinde bir oraya bir buraya koşturuyorduk. O günleri unutmadık! Yitirdiğimiz canların kimi bir babaydı; evinin direğiydi, depremde İzmir o direkleri yitirdi, Rızabey apartmanında yitirdiğimiz babalarımızı unutmadık! Kimi, henüz daha çocuktu, evin neşesiydi, İzmir o gün o neşeyi tarihinin en büyük afetinde kaybetti, Doğanlar apartmanındaki yavrularımızı unutmadık! Kimi, yuvasından sevgi ve huzur eksik olmasın diye, pencere önlerinde yavrularını bekleyen dilleri dualı annelerimizdi. Yılmaz Erbek apartmanındaki annelerimizi unutmadık! Emrah apartmanını, Egemen apartmanını, Barış sitesini, Cumhuriyet sitesini unutmadık! Ama biz, umudu da unutmadık! Umudu, bir an bile aklımızdan çıkarmadık! İzmir’de Elif bebek kardeşi Umut’u kaybetti. Ama tam 65 saat sonra tüm milletin umudu oldu. Elif’in ‘Ben hala buradayım!’ diyen ellerine 85 milyon hep birlikte tutunduk. 91 saat sonra, toz değmiş saçlarıyla bile cenneti anımsatan mucizemizi, Ayda bebeğimizi kucakladık. O gün, ilk dakikalar itibariyle İzmirlilere bir söz daha verdik; ‘Çocuklarımızı önce kurtaracağız, sonra onlara en hızlı şekilde yeni sıcak yuvalarını armağan edeceğiz! Hayatları inşallah yeniden başlayacak!’ dedik.” sözlerine yer verdi.

İzmir İftar

Evine girmemiş depremzede kardeşimiz kalmayacak

Bakan Kurum konuşmasının devamında: “Hiç vakit kaybetmeden 5 bin 400 bağımsız birimin planlamasını yaptık, yapımına süratle başladık. 1 yıl bile bitmeden, 26 Kasım 2021’de yaptığımız toplam 741 bağımsız bölümü, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İşte konutlarımızın yapımında çalışan mimar, mühendis ve işçi kardeşlerimiz buradalar. Onların da eşsiz gayretleriyle tüm projelerimizi etap etap tamamlıyoruz, hemen hemen her gün yeni konut teslimlerimizi yapıyoruz. Bayraklı’da yerinde dönüşüm kapsamında bin 404 konut 289 iş yeri yapıyoruz. Bunlardan 723 konut ve 164 iş yerini bitirdik. Önümüzdeki ay sonu itibariyle, 681 konutumuzu daha hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız. Bayraklı da dönüşüm alanında evine girmemiş depremzede kardeşimiz inşallah kalmayacak. Yine burada, rezerv konut kapsamında, şehir hastanemizin hemen arkasında 3 bin 657 konut, 52 iş yeri yapıyoruz. Rezerv konutlarımızın da teslimine Mayıs sonu itibariyle başlayacağız. İnşallah etaplar halinde yılsonuna kadar tüm konutlarımızı İzmirli kardeşlerimize teslim etmenin, mutluluğunu yine sizlerle, hep birlikte yaşayacağız!” ifadelerini kullandı.

İzmir İftar

Bu millet ‘Nerede bu devlet?’ anlayışından ‘Allah devletten razı olsun’ noktasına geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iftar programında yaptığı konuşmasında: "Allah razı olsun. Burada kimse ‘AFAD’dan ben sorumluyum, ötekinden o sorumlu’ demeden, ‘bunun sonucunda şöyle olur böyle olur’ demeden, herkes elini taşın altına koydu." ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Soylu: "Hepinizin huzurunda şunu söylemek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız bize öyle bir güven telkin etti, bizim öyle bir güvende adım atmamızı sağladı ki. Bize bir şey söyledi. ‘Ben vatandaşımızın eksik bir şey söylemesini istemiyorum. Nasıl çözeceksiniz çözün.’ Çocukluğumuzdan itibaren siyah-beyazlı televizyonları seyrettiğimizden itibaren bu ülkede deprem olan bölgelerde, afet olan yerlerde televizyonlardan hep şu sistemi duyduk. Deprem olur, sel olur, doğal afet olur. Devlet bu işler bittikten sonra gelirdi. Hep o Anadolu’nun garip insanı kendine televizyon mikrofonu uzatıldığında söylediği bir tek cümle var, ‘Nerede bu devlet’ diye… İşte ‘Nerde bu devlet’ anlayışından bu millet, gittiğimiz her yerde, karşıya kaldığımız bütün afetlerde ‘Allah devletten, milletten razı olsun’ noktasına geldi." sözlerinde bulundu.

Almanya hâlâ bir onarmayı gerçekleştiremedi

Almanya'da ve Kastamonu'da yaşana sel felaketlerine değinen Bakan Süleyman Soylu: "Yani ağustos aylarında eylül aylarında hâlâ bir onarmayı gerçekleştiremediler. Biz de Allah'ın izniyle, milletimizin yardımıyla, devletimizin gücüyle hangi fabrikaya bir şey olmuşsa, hangi eve bir sıkıntı olmuşsa, hepsine tek tek uzandık. Onların yeniden hayata geçmesi için çaba sarf ettik. Biz oralarda Sayın Bakanımızın da büyük gayretleri ile afet konutlarında hep beraber bütün buralarda adım adım birçok zorluğa rağmen bunları gerçekleştirmek için gerekli adımlar atıldı. Son 2 yılda deprem bölgelerinde sadece 65 bin konut yapıldı. Bunun 41 bini sadece afet konutu. Bunun 29 bini teslim edildi. Diğerler de önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda teslim edilecek." açıklamalarında bulundu.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde 91 saat sonra enkaz altından çıkarılan Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, Bakan Murat Kurum ile Bakan Süleyman Soylu’ya günün anısına hediye takdim etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal