Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır, Tarifi Nedir?

Evde kolaylıkla cevizli sucuk yapmak mümkün. Peki, cevizli sucuk nasıl yapılır? İşte enfes pekmezli cevizli sucuk tarifi… Şimdiden afiyet olsun!

12.11.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-15:49)

Severek tüketilen cevizli sucuğu belki evde yapmanın mümkün olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. Ancak evde kolaylıkla cevizli sucuk yapmak mümkün. Peki, cevizli sucuk nasıl yapılır? İşte enfes pekmezli cevizli sucuk tarifi…

Severek tükettiğiniz cevizli sucuk, harika bir atıştırmalıktır. Hem lezzetli hem de sağlıklı olması nedeni ile de sıkça tercih edilmektedir. Cevizli sucuk, tatlı krizlerini çözmenizde harika bir alternatiftir.

PÜF NOKTALARIYLA CEVİZLİ SUCUK...

Cevizli sucuk için gerekli olan malzemeler;

- 3 su bardağı üzüm pekmezi

- Yarım kg ceviz içi

- 4 su bardağı su

- Yarım su bardağı nişasta

- Yarım su bardağı un

- Yarım su bardağı toz şeker


Cevizli sucuğu hazırlamak için; öncelikle cevizleri 1 gece önceden suya koyup bekletin. Bu yöntem sayesinde dizmenizi daha kolay olacak ve kırılmaları önlenecek. Suda beklettiğiniz cevizleri yorgan iğnesi ipine dizin. Sonrasında da pekmez ve suyu bir tencereye koyup orta derecede kaynatın. Kaynama noktasına yakın bu karışımdan 1 su bardağı kadar alın ve bir kaba koyun. Kaba koyduğunuz pekmezli suyun üstüne un ve nişastayı yavaşça ekleyin. Spatula yardımıyla pürüzsüz kıvam elde edene dek karıştırın. Diğer yanda da kaynayan pekmezli suya toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Nişastalı unlu olan karışımı da tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Koyulaşmış ve kaynamış olan pekmez karışımının altını kapatın. Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri karışıma batırarak çıkarın. Cevizli sucukları asılı şekilde durabileceği bir yere koyun. 2 gün kadar kurumasını bekleyip sonra streç ile sarıp saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal