Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Bir bardak suyun içerisine bir tam cevizi koyup, bir gece bekletin. Elde edilen ceviz suyunu düzenli olarak tükettiğinizde pek çok sağlık sorununa iyi geldiğini göreceksiniz. İşte detaylar...

25.01.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-16:41)

Ceviz, birçok vitamin ve minerali içerisinde barındıran mucizevi bir besin kaynağıdır. Kendi bu kadar sağlıklıyken suyundan da faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir bardak suyun içerisine cevizi kabuklarıyla birlikte koyup bir gece bekletin ve sonuçlarını görün! 

Ceviz suyu her gün en fazla 1 bardak olacak şekilde tüketmelisiniz. Fazla tüketiminin yan etkilerini görmemek adına 15 günde bir ara vererek tüketmek gerekir.

Bir bardak suyun içine bir tam ceviz koyup bir gece bekleterek ceviz suyu elde etmeniz mümkün. İşte ceviz suyunun mucizevi yararları:


- İçeriğindeki vitaminler beyindeki fonksiyonları güçlenmesine yardımcı olur. Böylece Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. 

- İçerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder.

- Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilir. 

- Kolesterolü dengeler. Bu özelliği ile kalp ve damar hastalıkları için önemli bir yardımcıdır. 

- İçeriğindeki folik asit, bitkisel Omega-3 ve magnezyum gibi vitaminlerle kalp krizi geçirme riskini de düşürür.

- Ceviz suyu içerisinde C, B12, K, E ve A vitaminleri, lutein, niasin gibi yararlı maddeler bulunduran mucizevi bir besindir.

- Ceviz suyunda ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve selenyum gibi minerallerden bol miktarda bulunur. 

- Adet dönemi düzensiz olan ve sancılı geçen kadınların, bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlar.

- Emziren annelerde ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe de geçer. Bu dönemde bebek için gerekli olan vitaminler doğal yolla alınmış olur.

CEVİZ NEDEN SUDA BEKLETİLİR?

Cevizi kabuklarıyla birlikte suda bekletmenin amacı; cevizin ıslanarak suyu tamamen içerisine emmesini sağlamak. Cevizin içeriğinde bulunan antioksidanlar, cevizin dışındaki ince ve kahverengi zarın içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Su ile etkileşime girdikten sonra emilimi artıyor ve değerli mineraller kendini suya bırakıyor. Hazırladığınız ceviz suyu sayesinde vitamin ve minerallerin tamamından faydalanmış oluyorsunuz. 


Cevizi suda bekletirken içerisine bir miktar tuz eklerseniz, fitik asit kendini tamamen bırakacaktır. Bu sayede cevizin içerisindeki vitamin ve minerallerden maksimim düzeyde yararlanabilirsiniz. Böylece cevizin besleyici özelliği artmış olacaktır. Cevizleri suda bekletirken içine atacağınız bir çimdik kadar tuz, cevizi tamamen savunmasız bırakacak ve içerisinde ne kadar yararlı mineral varsa açığa çıkaracak ve emilimi kolaylaşacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal