Cevdet Türkyolu kimdir, nerede yaşıyor? Cevdet Türkyolu terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödülle kırmızı kategoride

FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in hayatını kaybettiği yönünde ortaya atılan iddialar sonrası Gülen'in özel sekreteri olarak görev yaptığı söylenilen Cevdet Türkyolu'nun kim olduğu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki, FETÖ terör örgütünde tam olarak ne görevde olduğu araştırılan Cevdet Türkyolu kimdir? Neden aranıyor? İşte, başına 10 milyon ödül konulan Cevdet Türkyolu'nun biyografisi..

09.03.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-17:28) Cevdet Türkyolu kimdir, nerede yaşıyor? Cevdet Türkyolu terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödülle kırmızı kategoride

FETÖ terör örgütünün elebaşısı olan Fetullah Gülen’in öldüğü yönünde ortaya atılan iddialar sonrasında özel sekreterliğini yaptığı öne sürülen Cevdet Türkyolu'nun kim olduğu en çok yanıtı aranan sorular içerisinde yer aldı. Bir dönem İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan listede başına 10 milyon lira ödül konulan Cevdet Türkyolu'nun listenin kırmızı kategorisinde yer aldığı söyleniyordu. Küçük yaştan beri sürekli Fethulllah Gülen'in yanından hiç ayrılmadığı söylenen Cevdet Türkyolu'nun biyografisi ve FETÖ örgütünde tam olarak hangi görevde olduğu ile ilgili detayları haberimizde sizler için derledik.

CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR? 

FETÖ örgütü lideri Fetullah Gülen'in hiç yanından ayırmadığı ve özel sekreterliğini yaptığı Cevdet Türkyolu, aynı zamanda örgütün hem emniyeti hem de TSK ve yargı mensuplarının sorumluluğundan sorumlu olan "Hususiler" grubunun kontrolünü yapıyor. 

CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR

1974 yılında İzmir Bozyaka'da bulunan öğrenci yurdunda iken Fethullah Gülen ile tanışan ve 9 Eylül Üniversitesi'nin hukuk fakültesini bitirmesinin hemen ardında örgütün çekirdek kadrosuna yerleşen Cevdet Türkyolu, o tarihten beri Gülen'i hiç yalnız bırakmadı ve yanından ayrılmadı. Gülen'nin bütün özel işlerini yapan Türkyolu, bir süre sonra Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızıyla evlenerek ailenin içerisine de girdi. 

Emniyetin yanı sıra FETÖ'nün TSK'daki ve yargı kapsamındaki mahrem imamların hem sorumluluklarından hem de örgütsel faaliyetleri ile ilgilenen Türkyolu, aldığı raporları da Fethullah Gülen'e iletiyordu.  Örgüt liderinin halen özel sekreterliğini yapan Cevdet Türkyolu, farklı ülkelerden elde edilen kaynakları, Gülen'de aldığı talimatlarla birlikte diğer ticari faaliyetlere aktarıyor.

10 MİLYON ÖDÜLLE ARANIYOR

ABD'ye gittikten sonra Pensilvanya ile Florida'da üzerine kayıtlı 7 farkı gayrimenkul olduğu belirlene Türkyolu'nun, örgütün "himmet" adı altında gelen paralardan servetine servet kattığı biliniyor. Örgüt içerisinde rahatsızlık yaratan durumun ise sürekli gündeme getirildiği de konuşulanlar arasında 

Fethullah Gülen'in gün içerisinde kimlerle görüşme sağlayacağının yanı sıra ilacından yemeğine onun bütün hizmetlerini aksatmadan yürüten Cevdet Türkyolu hakkında, silahlı terör örgütüne üye ve yöneticiliği yapma suçlamalarının yanı sıra anayasal düzeni ihlal etmeye yönelik teşebbüste bulunma suçlamasında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı listede ise başına 10 milyon TL ödül koyduğu ve kırmızı kategoride arandığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal