Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme: Suudi Arabistan'a devrine karar verildi!

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin 26 sanığın yargılandığı davada mahkeme, durma kararı verdi. Yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrine hükmedildi.

07.04.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-11:01) Cemal Kaşıkçı davasında flaş gelişme: Suudi Arabistan'a devrine karar verildi!

2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü ortaya çıkan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin davada flaş bir karar alındı. 26 sanıklı davada, Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüşü üzerine dosyanın Suudi Arabistan'a devrine karar verildi.

26 sanık katılmadı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, haklarında yakalama kararı bulunan firari 26 sanık katılmadı.

Sanıkları, İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen bazı avukatlar temsil etti. Söz konusu duruşmada, Kaşıkçı'nın nişanlısı müşteki Hatice Cengiz ile avukatı da hazır bulundu.

Cemal Kaşıkçı

Devrine karar verildi

Duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, dosya hakkında durma kararı verdi. Yargılamanın ise Suudi Arabistan adli makamlarına devri kararlaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal