Çavuşoğlu’ndan İddialara Yanıt: “BBC Hatasını Anladı ve Özür Diledi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, göç merkezi iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, “BBC hatasını anladı ve özür de diledi” ifadelerini kullandı.

24.08.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-15:04) Çavuşoğlu’ndan İddialara Yanıt: “BBC Hatasını Anladı ve Özür Diledi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Türkiye'de göç merkezi' iddialarına dair açıklama yqaptı. Bakan Çavuşoğlu, "BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı. Muhalefet hemen bu haberlerin üzerine atladı. Muhalefet bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm” diye konuştu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenleyerek, göç merkezine dair açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "İngiltere ile ilgili haberde Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları. BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı. Muhalefet hemen bu haberlerin üzerine atladı. Muhalefet bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm. Burada görev yapanların kolayca bilgiye ulaşabilecek yetenekleri var. Yoksa bakanlığımıza sorabilirlerdi. Hadi ben bir siyasiyim, bana sormayabilirler, Londra Büyükelçimize sorabilirlerdi. Sormadılar diyelim, İngilizlere sorabilirlerdi” şeklinde konuşarak iddialara tepki gösterdi.

‘AMAÇ BİLGİ EDİNMEK DEĞİL, SALDIRMAK’ 

Çavuşoğlu açıklamalarına şöyle devam etti; "BBC Türkçe paylaşımını sildi, o genel başkanların paylaşımları duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz. Wallace da bir açıklama yapmış, spekülasyon diyor. Buraya girerken gördüm. İngiltere, haberi yapan BBC reddediyor. Kılıçdaroğlu, 'Dışişleri Bakanlığı düzeltti' diye bize saldırıyor. Yalanı ortaya çıktı diye Dışişleri Bakanlığı'na saldırıyor. Dışişleri Bakanlığı 500 yıllık geçmişi ile dünyanın saygı duyduğu diplomatları ile saygı duyulan bir kurumdur. Bizim Dışişleri Bakanlığı'mıza 'ne hale geldi' diyen kişi Cumhuriyetin kuruluşundan beri olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni ne hale getirdiğini görüyoruz. Bizden ne bilgi istiyorsanız biz size veririz. Dürüst olun, samimi olun. Amaç bilgi edinmek değil, yalan üzerinden saldırmak. Bunu yangında da, selde de gördük” ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal