Almanya Açıkladı! 'Yılda 400 Bin Göçmene İhtiyacımız Var'

Almanya'da her sene daha fazla iş gücü kaybına uğradıklarını vurgulayan Bakan Scheele, ülkede çok sayıda göçmene ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

24.08.2021-13:37 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-14:54) Almanya Açıkladı!  'Yılda 400 Bin Göçmene İhtiyacımız Var'

Süddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada Scheele: 'Yılda 400 bin göçmene ihtiyacımız var. Önceki yıllara göre, bu rakam da çok daha fazla. Yaşlı veya hasta bakım alanında, iklimlendirme teknisyenlerine lojistik uzmanlara ve akademisyenlere ihtiyacımız var.' şeklinde konuştu. Almanya, göçmen almak için yeni metodlara başvuruyor. Almanya Federal İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele, Almanya'nın yüz binlerce göçmene alması gerektiğini belirterek hükümete seslendi.

ALMANYA'DA İŞ GÜCÜ AZALIYOR

Scheele, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı konuşmada bazı mesleklerde demografik kaynaklı düşüşler olduğunu, Almanya'daki potansiyel iş gücü kaybının ise ciddi bir düşüşle 150 bine ulaştığını belirtti.

400 BİN GÖÇMENE İHTİYACI VAR

Almanya'da iş gücünün giderek azaldığını söyleyen Scheele, durum devam ettiği takdirde önümüzdeki senelerde çok daha fazla iş gücü kaybı yaşayacaklarını vurguladı. Scheele 'Şu anda yılda 400 bin göçmene ihtiyacımız var. Bu, geçmiş yıllara kıyasla çok daha yüksek bir rakam.' şeklinde açıklamada bulundu. Alman Bakan özellikle açık bulunan alanlarla ilgili olarak da açıklamada bulundu. Hasta bakıcısı, klima teknisyeni, lojistik, akademisyen ve diğer birçok çalışma alanında çalışana ihtiyaç duyduklarını vurgulayan

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal