Almanya AB-Türkiye Göç Mutabakatının Güncellenmesi Talebinde Bulundu

Almanya’dan talep geldi. Alman Bakan Maas, Ankara ile yapılan anlaşmanın geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

21.06.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-17:52) Almanya AB-Türkiye Göç Mutabakatının Güncellenmesi Talebinde Bulundu

Son zamanda Avrupa'nın gündeminde Türkiye ile göç mutabakatı var. Almanya ise AB-Türkiye göç anlaşmasının yeniden olması doğrultusunda talepte bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki göç mutabakatına dair açıklamalar yaptı. 

‘TÜRKİYE'NİN GÖÇ YÜKÜNÜ ÜSTLENDİĞİNİ KABUL EDELİM’ 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Welt gazetesine gerçekleştirdiği açıklamada, Türkiye ile göç hususundaki iş birliğinin güncellenmesi gerektiğine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Alman bakan Heiko Maas, yaşanan bütün sorunlar kapsamında Türkiye’nin göç yükünü taşıdığını dile getirerek ‘Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin, önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstelendiğini kabul etmek gerekir’ şeklinde konuştu. Diğer yandan ise Ankara ile yapılan anlaşmanın geliştirilmesi için davette bulundu. 


‘GÖÇ MUTABAKATINI GÜNCELLEYELİM’ ÇAĞRISI YAPILDI 

Türkiye’de neredeyse 4 milyon Suriyelinin ve bölgedeki başka ülkelerden gelen mültecilerin ikamet ettiğine vurgu yapan Alman bakan Heiko Maas, yapılmasını istenen güncellemeye ilgi duyduğunu söyleyerek ‘AB'nin de Türkiye ile olan göç mutabakatının daha da geliştirilmesine ve güncellenmesine büyük ilgi duyduğuna inanıyorum’ ifadelerini kullandı. 

‘PARASIZ OLMAYACAĞI NET’ 

Alman bakan Heiko Maas, yeni bir anlaşmanın gerçekleşmesi halinde AB'nin Türkiye'ye karşı maddi destekte bulunmasına dair bir soruya cevap vererek ‘Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir’ diyerek gereken tavrını koydu. 

‘TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER YAPICI’ 

Sonuç olarak Türkiye’nin mühim maliyeti sahiplendiği ve başkalarının bundan tasarruf ettiğine dikkat çeken Alman bakan Heiko Maas, bunun, ülkedeki milyonlarca insana bakımlarına karşılamaya ilişkin bir konu olduğunu da dile getirdi. 

Diğer yandan Alman bakan Heiko Maas, Türkiye ile ilişkilerin şu anda nispeten yapıcı olduğunu da konuşmasına ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal