Göçmenlerin Umutsuz Yolculuğu: 47 Göçmen Hayatını Kaybetti

Kuzey Afrika’nın Atlantik kıyılarından, Kanarya Adaları’na giden teknede motor arızası meydana geldi. Arıza sonrası, teknede düzensiz göçmenlerin olduğu ve 47 göçmenin öldüğü açıklandı.

19.08.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 19.08.2021-16:36) Göçmenlerin Umutsuz Yolculuğu: 47 Göçmen Hayatını Kaybetti

Motor arızası gerçekleşen teknede, 2 hafta boyunca susuz ve aç kalan 47 düzensiz göçmenin hayatını yitirdiği bilgisine ulaşıldı. 

Atlantik kıyılarında göçmenlerin umutlu süren yolculukların birçoğu kazalarla son buluyor. Açıklanan verilere göre son iki haftada 100'e yakın göçmen, denizde mahsur kalmaları ya da kazalar nedeniyle hayatlarını kaybettiği belirtildi. 

2 HAFTA BOYUNCA MAHSUR KALDILAR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütünden (IOM) yapılan ortak yazılı açıklamada, 3 Ağustos'ta 3'ü çocuk 54 kişiyi taşıyan bir teknenin Kuzey Afrika'nın Atlantik kıyılarından hareket ettiği bilgisine ulaşıldı. 

Yapılan açıklamada, Kanarya Adaları'na gitmekte olan teknede, denizde 2 gün yol aldıktan sonra motor arızası meydana geldiği ve yolcuların yaklaşık iki hafta boyunca yiyecek ve su olmadan mahsur kaldığı öğrenildi. 

4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI 

Teknenin, 16 Ağustos'ta Moritanya sahil güvenliği tarafından bulunduğunda sadece 7 kişinin hayatta olduğu belirtilen açıklamada, 47 yolcunun ise yaşamını yitirdiği belirtildi. Durumu ağır olan 4 kişinin Moritanya'nın kuzeyindeki Nouadhibou kentinde hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 

10 gün önce aynı rotada 40 kişinin daha hayatını kaybettiği dile getirilen açıklamada, "Kanarya Adaları'na giden gemilerin sayısı arttıkça, ölümlerin sayısı da artıyor. Bu yılın ocak ayı itibarıyla 350'den fazla insan öldü, 8 binden fazla mülteci ve göçmen bu deniz yolunu kullanarak İspanya'ya ulaştı” bilgilerine ulaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal