Afgan Uyruklu Göçmenlere Yönelik Tedbirler En Üst Düzeyde

Türkiye’de, İstanbul İl Göç İdaresi’nin yürüttüğü çalışmalar nedeniyle 7 ayda 37 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildiği belirtildi.

14.08.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 14.08.2021-15:53) Afgan Uyruklu Göçmenlere Yönelik Tedbirler En Üst Düzeyde

Her gün yüzlerce Afgan uyruklu göçmenin ülkeden gönderilmesi mücadelesinin etkin şekilde yürütülmesi, alınan tedbirlerin en yüksek seviyede olduğunu gözler önüne seriyor. 

KAÇAK YOLLARLA GİRİŞ YAPILIYOR 

Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmen olduğu görülüyor. Oturma iznini yenilemeyen yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri yapılarak tedbirler sıkı tutuluyor. Düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi için çalışmalar hız kesmeden yürütülüyor. İstanbul İl Göç İdaresince yapılan çalışmalar kapsamında her gün yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmen sınır dışı edilerek ülkenin güvenliği artırılıyor.

ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLİYOR 

Düzensiz göçmenler, güvenlik ekipleri tarafından geri gönderme merkezine getirildikten sonra işlemleri tamamlanan göçmenler sınır dışı edilerek İstanbul Havalimanı'na gönderiliyor. Ülkelerine gönderilen yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmenin İstanbul Havalimanı'nda görüldüğü belirtildi. Polis ve jandarma ekiplerince güvenlik noktasından geçirilen göçmenler, ülkelerine gönderilmek üzere uçağa bindiriliyor. 

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü düzensiz göçmenler hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu yıl güvenlik güçlerince yakalanan ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünce sınır dışı işlemi uygulanan ya da sınır dışı edilmek üzere 22 ilde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilen düzensiz göçmen sayısının 37 bin 72 olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal