Canan Karatay Fenerbahçe'ye Reçete Yazdı!

Prof. Dr. Canan Karatay, bu sezon beklenen performansı sergileyemeyen Fenerbahçe için ilk önce sorunu tespit etti, sonra reçeteyi yazdı. Karatay, "Fenerbahçeli futbolcular kuzu yemeli" dedi.

03.02.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 03.02.2019-15:10) Canan Karatay Fenerbahçe'ye Reçete Yazdı!

Açıklamaları ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay'dan taraftarının beklentisini karşılamakta zorluk çeken Fenerbahçe hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. 

Sıkı bir Fenerbahçeli olduğunu ve bütün maçları eşi ile birlikte izlediklerini söyleyen Karatay, Fenerbahçe'deki temel sorunun futbolcuların karbonhidrat ile besleniyor olmaları olduğunu açıkladı. Karatay, "Sporda atletlerde beslenme çok önemli. Ersun Yanal Bey'e de söyledim. Futbolcuları makarnayla beslemesinler. Karbonhidratla sporcu beslenmez." dedi.

"SPORCULARIN BEYNİNİN DE ÇALIŞMASI LAZIM"

Futbolcuların proteinle beslenmesi gerektiğini de söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, "Uzun süre enerjiyi yağ ve protein verir. Yumurta sarısıyla yenilecek, atletler sarısını çıkartıyorlar. Sarının içindeki kolin çok önemlidir, beyni çalıştırıyor. Sporcunun beyninin de çalışması lazım." ifadelerini kullandı.

KUZU YESİNLER TAVSİYESİ

Bu konuyu Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ile de paylaştığını söyleyen Karatay, "Ben Ersun Yanal'a dedim ki; 'Her gün bir kuzu kesin. Bu çocuklara yedirin, tutamazsınız hiçbirini. Koskoca Fenerbahçe bir kuzu yediremiyor mu futbolcularına..." diye konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal