Çanakkale köprüsü ücretsiz geçiş kaç gün? 1915 Çanakkale köprüsü açılış saati

Asya'dan Avrupa'ya geçiş süresini 6 dakikaya indirerek insanlara büyük bir kolaylık sağlayacak olan Çanakkale köprüsü ile ilgili merak edilen sorular gündemde. İnsanlar köprünün ne zaman açılacağını, geçiş ücretinin ne kadar olacağını, hangi güzergahlarda olduğunu araştırmaya başladı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar olacak? Merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde.

17.03.2022-18:02 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-18:08) Çanakkale köprüsü ücretsiz geçiş kaç gün? 1915 Çanakkale köprüsü açılış saati

18 Mart 2017 tarihinde temelleri atılan Çanakkale Köprüsü ile ilgili insanlar sorularını araştırmaya devam ediyor. İnsanların odağında özellikle geçiş ücretinin ne kadar olacağı sorusu bulunuyor. Köprünün açılış tarihi yaklaşmışken sizler için merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını haberimizde detaylandırdık.

Çanakkale Köprüsü Açıldı Mı

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla geçişe açılacak. 

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı bir televizyon programında Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı;  "Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz.

Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız"

Çanakkale Köprüsü nereyi bağlıyor?

İnsanlar Çanakkale Köprüsü açılışını beklerken, köprünün nereyi birbirine bağlayacağını da merak etmeye başladı. Lapseki Şekerkaya ve Gelibolu Sütlüce'de inşa edilen köprü Malkara yerleşimi güneyinden, Şarköy ilçesinin batısından geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe ilçesinin doğusundan Gelibolu Yarımadası'na ulaşacak. 

Çanakkale Köprüsü Hakkında

Köprü 324 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesinin 4.6 kilometrelik kısmı Çanakkale Köprüsü tarafından oluşturuluyor. 83.4 kilometrelik kısmı ise Malkara-Çanakkale arasındaki otoyolu oluşturuyor. Köprünün tamamlanmasıyla Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'yi birbirine bağlaması planlanmıştır. Böylece köprü kullanıma açıldıktan sonra İstanbul'un Avrupa ve Anadolu arasında üstlendiği ağır trafik yükünün hafifletileceği düşünülüyor. Ayrıca Çanakkale Boğazı'nı geçme amacıyla bayram ve tatillerde saatlerce feribot sıraları bekleyen insanların süreleri 1.5-5 saat arası sürerken, altı dakikaya indirilmiş olacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal