Merakla Beklenen Çanakkale Köprüsü'nde Sona Yaklaşıldı: Bakan Karaismailoğlu'ndan Geçiş Ücreti Açıklaması!

Çanakkale Köprüsü'nde sonra yaklaşıldı. Tarihi proje 26 Şubat cumartesi günü hizmete girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprünün geçiş ücretiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

19.02.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 19.02.2022-15:42) Merakla Beklenen Çanakkale Köprüsü'nde Sona Yaklaşıldı: Bakan Karaismailoğlu'ndan Geçiş Ücreti Açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 26 Şubat'ta açılması beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale'ye geldi. Köprüyü Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçecek olan Karaismailoğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, herkesin merakla beklediği geçiş ücretiyle ilgili müjdeyi verdi. Karaismailoğlu 'Geçiş ücreti Cumartesi günü açıklanacak. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız' açıklamasında bulundu.

DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayan ve 2023 metrelik orta açıklığıyla da "Dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde asfaltlama çalışmaları bitmiş durumda. 26 Şubat'ta açılması düşünülen köprüdeki son dokunuşları yerinde görmek için Çanakkale'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, program öncesi önemli açıklamalarda bulundu.


DÜNYADA ÇOK BÜYÜK SES GETİRECEK

Yüzyılın destanına sayılı günler kalmasının heyecanını yaşadıklarını belirten Adil Karaismailoğlu, 'Yurtdışına çıktığımızda bir eseri gördüğümüz de 'adamlar yapmış abi' deriz ya. İşte bu böyle bir proje. Yaptık abi' ifadelerinde bulundu. 

6 DAKİKADA BOĞAZ GEÇİLECEK

"Boğazı 6 dakikada geçilebilme imkânı sunacak "dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü; önümüzdeki 100 yıla damga vuracak bir proje' şeklinde konuşan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli işlerinden biri. En büyük gurur veren projelerden biri. Bunun Çanakkale'de olması ayrı önemli. Ülkemize 100 yıllar boyu hizmet edecek projede yer almak çok büyük bir gurur. Önümüzdeki hafta dünyanın hizmetine sunmak gurur verici. Projelerimiz devam edecek devam ediyor.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Biz de ne kadar koyarsak, koymak zorundayız. İnşallah önümüzdeki hafta açılışa hep beraber şahitlik edeceğiz. Kore Cumhurbaşkanımız gelecekti, Başbakanları gelecek. Birçok ülkeye davet gönderdik.

Projenin bu bölgede bulunması ayrıca kıymetli. Yeni bir abide yükseldi. Çanakkale'ye yakışır ölçü ve simge rakamlarla tamamladık. 318 metrenin üzerine 16 metre üzerine Seyit Onbaşı'yı simgeleyecek şekilde çelik ayakları yükselteceğiz. Dünyada ilk kez en yüksek çelik ayaklı köprüsü. 318 metresi su seviyesinde yüksekliği, zemin altında ise 84 metrelik çalışma var.' açıklamasında bulundu.


EKONOMİYE CANLILIK KATACAK

Köprünün trafiğe açılmasıyla ekonomide büyük bir canlılık ön gördüklerini dile getiren  Bakan Karaismailoğlu, 'Yollar, köprüler akarsular gibidir. Gittiği, geçtiği her yere zenginlik getirir. Köprü, bölgeye ciddi canlılık getirecek. Sadece bölge değil, Ege'yi etkileyecek. Köprünün özellikle tarıma büyük etkisi olacak. Marmara bölgesi Türkiye'deki ekonominin yüzde 60 küsuru. Avrupa ihracat kapılarına daha yakın olduğundan daha hızlı ilerliyor. Bizim Ardahan'da da çok ciddi yatırımlarımız var. Lojistik merkezlerimiz var. Yavuz Sultan üzerindeki tren hattıyla ilgili işlemlerini yapıyoruz. İhalesini yapacağız. Halkalı-Kapıkule devam ediyor. Ülkemizde demiryolu açısından müthiş gelişmeler var. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde başladı. Burada lojistik yatırımlarımız da var. Buradaki yatırımlar bitmek üzere. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu şimdi Malkara-Çanakkale Köprüsü ile tamamlıyoruz. Puzzle'ın önemli kısımlarını tamamlıyoruz. 100 km'lik otoyol çalışmalarımız önümüzdeki hafta hizmete açıyoruz. Köprüden sonra Malkara'ya 100 km yol var sonra Tekirdağ, sonra İstanbul Yolu çok kısaltıyor. 2.545 milyar euroluk projede köprü ve otoyol projesi.' şeklinde açıklamalarda bulundu.


FİYATI UYGUN OLACAK

Geçiş ücretiyle ilgili bilgi de veren Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını ise şu şekilde noktaladı. "Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz. Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal