1915 Çanakkale Köprüsü bölgenin değerini katladı: Satılık arsalar tükendi tarlalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye yarın açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü büyük bir coşkuyla bekliyor. Dev projenin ardından Çanakkale'nin taşı toprağı adeta altın oldu. Birçok bölgede satılık bir metrekare bile arsa kalmazken, yatırımcılar tarlaları kapışmaya başladı. Organize Sanayi Bölgeleri de yüzde 100 oranında doldu.

17.03.2022-17:53 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-18:12)

1915 Çanakkale Köprüsü yarın 18 Mart 2022'de açılıyor. Çanakkale Köprüsü'nün yapım aşamasında bölgede arazi satışlarında rekor kırıldı. Köprü, inşaatın başladığı 2017 yılından bu tarihe kadar adeta şehri canlandırdı. Arazi ve arsa fiyatlarının yüzde 500-600 arttığı şehirde birçok bölgede satılık bir metrekare arsalar tükendi. İmar izni olmamasına rağmen yatırımcılar tarlaları bile kapış kapış almaya devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü bereketi; doluluk oranı yüzde 100

Köprüye yakın bölgelerde yazlık kullanıma uygun arsa ve tarlalar artan fiyatlara rağmen büyük bir ilgi görüyor. Köprüyle birlikte İstanbul ve Avrupa ile bağlantı süresi iki saate düşen Çanakkale, sanayi yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Çanakkale Köprüsü'ne 14 kilometre mesafedeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) doluluk yüzde 100'e ulaştı.

Organize Sanayi Bölgesi yönetimi 440 bin metrekarelik bir genişleme alanını daha yatırımcıya açtı. Köprü sayesinde yapım aşamasındaki Ezine Gıda İhtisas OSB'ye de talep yükselmiş durumda.

Çanakkale Köprüsü

Orası da doldu

Çanakkale OSB Başkanı Fahrettin Ersoy: "OSB'de 67 parselimiz doldu. Merkez OSB'de yeni genişleme alanı yaptık, orası da doldu. Kağıt sektöründe bir yatırımcı 250 bin metrekare yer istedi." sözlerinde bulundu.

Yabancılar da geliyor

Çanakkale OSB Başkanı Fahrettin Ersoy, köprünün açılmasıyla Yunanistan İpsala'ya 1.5 saatte, İstanbul Havalimanı'na 2.5 saatte gidilebileceğini anlatarak: "Çanakkale ulaşılabilir bir yer oldu" diye konuştu. 

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu konuya ilişkin olarak: "Yerli ve yabancı yatırımcı Çanakkale'de yatırım yapmayı gündemine aldı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal