Çamlıca Kulesi'nden Başkan Erdoğan'ın Konutunun Fotoğrafını Çeken İsrailliler İle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı!

Çamlıca Kulesi'nde geçtiğimiz günlerde İsrailli bir çift Başkan Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çekti. Olayı gören kule görevlisi durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan çift hakkında karar verildi.

12.11.2021-18:29 - (Son Güncelleme: 18.11.2021-11:33) Çamlıca Kulesi'nden Başkan Erdoğan'ın Konutunun Fotoğrafını Çeken İsrailliler İle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda İsrailli bir çift, Çamlıca Kulesi’nden Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alındı. Olayı farkeden kule görevlisi durumu hemen polise haber verdi. Karı koca olduğu belirlenen iki kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İstanbul’daki Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddia edilen İsrail uyruklu karı koca, polis tarafından gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, dün meydana gelen olayda iddiaya göre, yeni yapılan ve geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Çamlıca Kulesi’nin restoran bölümüne gelen İsrailli N.O. ve M.O. adlı evli çiftin, kule pencerelerinden çevrenin fotoğraf videolarını çektikleri ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan İsrailliler fotoğraf karelerini anlık mesajlaşma programında ‘Aile’ diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları öğrenildi. Çamlıca Kulesi'ne çıkarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın evini fotoğrafladıkları için gözaltına alınan ve cuma günü çıkarıldıkları mahkemece ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanan İsrailli Mody ve Natali O. çiftinin, çektikleri fotoğraf karelerini anlık mesajlaşma programında ‘Aile’ diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları öğrenildi. İsrailli Natali ve Mody O. çifti, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul Üsküdar'da faaliyet gösteren Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesinin restoran katından Başkan Erdoğan'ın konutunun fotoğraf ve videolarını çekip, kuleyle Erdoğan'ın konutu arasındaki mesafe bilgilerini başka kişilere ilettikleri iddiasıyla İstanbul Terörle Mücadele Şubesince gözaltına alınmış, failler ile birlikte İ.A. isimli bir Türk vatandaşı çıkarıldıkları mahkemece ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamasıyla tutuklanmışlardı.


FOTOĞRAFTA ERDOĞAN'IN KONUTUNU DAİRE İÇERİSİNE ALMIŞLAR

Olay günü iddialara göre şöyle yaşandı. İsrailli çift 9 Kasım günü saat 14:30 sıralarında taksi ile kuleye geldi. 34. kata çıktıklarında Başkan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu yerin fotoğrafını zoom yaparak çekmeye başladı. Bu durumdan kule güvenliği şüphelendi ve durumu üstlerine bildirdi. Şahsıların kendi rızaları ile alınan cep telefonları incelendiğinde telefonların fotoğraf bölümünde fotoğrafların olmadığı ancak anlık mesajlaşma programı Whatsapp üzerinden fotoğrafların bir gruba atıldığı görüldü.

KAT VE KONUM BİLGİLERİNİ PAYLAŞMIŞLAR

Atılan fotoğrafların üzerinde Erdoğan'ın konutunun daire içerisine alınmış olduğu ve üzerinde yabancı yazıların yazdığı görüldü.

FOTOĞRAFLARI AİLE GRUBUNA AKTARMIŞLAR

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda İsrailli bir çift, Çamlıca Kulesi’nden Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alındı. Olayı farkeden kule görevlisi durumu hemen polise haber verdi. Karı koca olduğu belirlenen iki kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İsrailli Natali O. ve Mody O.'nun, kulenin restoran bölümünden çektikleri fotoğrafları anlık mesajlaşma programı üzerinden 'Aile' diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları ortaya çıktı. Erdoğan'ın konutunun bulunduğu fotoğrafların söz konusu ülkedeki kişilere ne amaçla gönderildiği titizlikle incelenirken, kayıtların gizli servislere şifreli olarak aktarılıp aktarılmadığı da mercek altına alındı. Erdoğan'ın konutu ile Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi arasındaki mesafenin yanı sıra, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan kule hakkındaki teknik bilgilerin de söz konusu mesajlaşma grubuna aktarıldığı öğrenildi.

İSRAİL BASININDA DA GENİŞ YANKI BULDU

Güvenlik birimlerine sorguda verdikleri ifadede mesleki bilgilerini 'şoför' olarak bildiren Mody ve Natali O. çiftinin tutuklanması, İsrail'de de geniş yankı buldu. Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektikleri tespit edilen çiftin serbest bırakılması için devreye giren İsrail hükümeti, tutuklanan iki vatandaşının casus olduğuna yönelik iddiaları reddetti. Tutuklanan İsrailli şüphelilerin, daha başka bir gizli bilgi ya da belgeye erişip erişmedikleri, yürütülen soruşturmanın sonunda ortaya çıkacak.


NOLMUŞTU

Çekim sırasında kendi aralarında konuşan karı-kocanın, kayıt yaptıkları sırada Recep Tayyip Erdoğan’ın evini çekerek birbirlerine gösterdikleri iddia edildi. Kendi aralarında konuşan çiftin, Erdoğan’ın evini çektiklerini duyduğu öne süren bir kule görevlisi, olayı polise aktardı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Cumhurbaşkanlığı Koruma birimlerine de iletilen olayın ardından harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele polisi, N.O. ve M.O.’yu gözaltına aldı. Gözaltına alınan çiftin, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldüğü öğrenildi. N.O. ile M.O.’nun ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın gün içinde savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

İSRAİLLİ ÇİFT SERBEST BIRAKILDI

Çamlıca Kulesinden Başkan Erdoğan’ın evinin fotoğraflarını çektikleri iddiası ile gözaltına alınan İsrailli çift serbest bırakıldı.

İSRAİL BAŞKANI: ERDOĞAN'IN İŞBİRLİĞİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Yaşanan olay sonrası sosyal medyada gündeme gelen İsrailli çiftin gözaltına alınması büyük tepki çekmişti. Olayın detaylarının incelenmesinin ardından çift serbest bırakıldı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ile ortak çabalarımızın ardından, Mordi ve Natali Oknin serbest bırakıldı. İsrail'e, evlerine döndüler. Türkiye Cumhurbaşkanına ve hükümetine işbirlikleri için teşekkür ediyoruz, Oknin çiftine hoş geldiniz diyoruz." İfadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal