Çamlıca Kulesi'ne Ziyaret Akını Devam Ediyor! Haziran Ayında 39 Bin 174 Kişi Tarafında Ziyaret Edildi

Bakan Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'ni Haziran ayında 39 bin 174 kişinin ziyaret ettiğini duyurdu.

06.07.2021-16:35 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-17:09) Çamlıca Kulesi'ne Ziyaret Akını Devam Ediyor! Haziran Ayında 39 Bin 174 Kişi Tarafında Ziyaret Edildi

İstanbullulara, mega kenti, panoramik olarak izleme olanağı sunacak olan, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un ve Avrupa'nın en yüksek yapısı ünvanını taşıyan Çamlıca Kulesi, . Geçtiğimiz Mayıs ayının sonunda çağ açan fethin 568'inci yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı. Çamlıca Kulesi'ne ilgi giderek artıyor.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU DUYURDU!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında Çamlıca Kulesi'ne gerçekleşen ziyaretçi akınıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'nin Haziran ayında 39 bin 174 kişiyi misafir ettiğini açıkladı.

‘GÖKYÜZÜNE ERİŞEN GURURUMUZ’

Bakan Karaismailoğlu paylaşımında, "Haziran ayında toplam 39 bin 174 misafirimiz Avrupa'nın en yükseği, Gökyüzüne erişen gururumuz, İstanbul'un yeni simgesi Çamlıca Kulesi'nden dünyanın en güzel şehrini seyretti." ifadeleri yer aldı.

Çamlıca Kulesi, İstanbul'un ve hatta Avrupa'nın en yüksek yapısı olarak biliniyor. Betonarme yapısının yüksekliği 221 metre olan kulenin çelik anten yüksekliği 168 metredir. Kule, 4 katı yerin altında olmak üzere her biri 4,5 metre yüksekliğinde 53 kattan oluşuyor. Kulenin yapımına 2016 yılının Mart ayında başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü yapılan kulenin kıvrımlı kısımlarında yaşam alanları bulunuyor. Elektronik sistemlerinin tamamlanmasıyla önce test yayınları yapılan kule, bir süre önce 100'den fazla yayıncı kuruluşa hizmet vermeye başladı. Kulenin yapımıyla birlikte görüntü kirliliğine neden olan antenler de tek tek söküldü. Kulenin eksik olan giriş bölümündeki betonarme ve peysaj çalışmaları tamamlandı. Kulenin yapımında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal