Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den heyecanlandıran açıklama: EYT sorunu da çözülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, EYT konusuna da değindi.

02.07.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-12:43)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, EYT konusuna da değindi. Bakan Vedat Bilgin, önümüzdeki süreçte sorunların çözüme kavuşacağından bahsederek, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Ondan sonra EYT de var... Yıl sonuna kadar bunlardan birkaçını daha tamamlayacağız. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz. Bizim görevimiz sorun çözmek. Türk devletinin bu sorun çözme kabiliyeti giderek artıyor. Dünyadaki bu krizlere rağmen artıyor'' açıklamalarında bulundu.

"Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık"

Asgari ücrete enflasyon üzerinden bir artış yapıldığını ve bu artışın yüksek bir artış olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, "Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Cumhurbaşkanımızla görüştük. O da değerlendirmelerini yaptı." ifadelerini kullandı.

"Yoksulluk sınırının da 6 bin lira civarında olduğunu düşünüyoruz"

Türkiye'nin gerçekliğini dikkate aldıklarını ifade eden Bakan Bilgin, "Sendikalar, kendi görüşlerini desteklemek için bazı açıklamalara başvurabilirler ama bunlar bilimsel değil. Türkiye'de bugün açlık sınırının 3 bin 3 bin 500 lira olduğunu yoksulluk sınırının da 6 bin lira civarında olduğunu düşünüyoruz. Sendikaların verdiği rakamlar bilimsel değil. Onları değil Türkiye gerçekliğini dikkate alıyoruz." ifadelerine yer verdi.


"Türkiye sosyal bir devlettir, Türkiye emekçilerinin hakkını korur"

Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu ve emekçilerinin hakkını koruduğunu ifade eden Bakan Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı. Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma sözümüzü yerine getirdik. İşçi başına 100 lira destek verdik. Bu bir ara düzenlemedir. Olağanüstü şartların meydana getirdiği bir düzenlemedir. Emekçilerimiz şunu bilsinler. Türkiye sosyal bir devlettir, Türkiye emekçilerinin hakkını korur." ifadelerini kullandı.

"Bugünün Türkiye'si döviz üretiyor"

Büyüme ve ihracatın hızlandırılacağını ifade ederek, bugünün Türkiye'sinin döviz ürettiğini vurgulan Bakan Nebati, "Aralık ayında tekrar şartlar değerlendirilecek. Bizim bütün çalışanlarımıza yüzde 40 oranında zam kararımız var. Tüm çalışanlara vereceğiz. Bunu teminat altına aldık. İşçilerimiz teminat altında değil ama işçilerimize de bu zammı yansıtacağız. Türkiye'de enflasyon var ama durgunluk yok. Büyümemizi, ihracatımızı hızlandıracağız. Bir de turizm gelirlerinin artması... Henüz gelişmemiş 70'li 80'lerin Türkiye'si, döviz üretemiyordu. Bugünün Türkiye'si döviz üretiyor." ifadelerine yer verdi.

"5,5 milyon çalışanı kapsıyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında konuştu. 5,5 milyon çalışanı kapsadığını ifade eden Bakan Bilgin, "Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Aktüel gelirleri yansıması sınırlı ama emeklilikte önemli bir yansıması var. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5,5 milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk." açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal