Bakan Bilgin Açıkladı! İlave tediyeler Kurban Bayramı öncesi ödenecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, karanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

24.06.2022-16:45 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-17:38)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İlave Tediye yapılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir." ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere İlave Tediye yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilave tediyenin ilk yarısı 4 Temmuz 2022 (4/7/2022) tarihinde, ikinci yarısı ise 16 Aralık 2022 (16/12/2022) tarihinde ödenecek.

"İşçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, karanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye'mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, sözlerine ek olarak, "Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye'mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.


Ödeme tarihleri

Kamuda çalışan işçilere 2022 yılı ilave ödemelerinin ilk döneminde 4 Temmuz'da, diğer yarısının ise 16 Aralık'ta yapılacağına dair Cumhurbaşkanı kararı ve imzasıyla, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tediye ne demek

İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir.

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.

Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir.

Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir. Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit olunur.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal