Asgari ücrete ara zam olacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den heyecanlandıran açıklama: 'Düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır!'

Temmuz ayı asgari ücrette ara zam için önemli bir gelişme yaşandı. Asgari ücrete ara zam olacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya dair açıklamada bulunurken vatandaşları heyecanlandıracak bir mesaj verdi.

14.06.2022-11:54 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-12:18) Asgari ücrete ara zam olacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den heyecanlandıran açıklama: 'Düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde önemli demeçler vermişti. Başkan Erdoğan, açıklamalarında Temmuz ayında olası asgari ücret ara zammı hakkında sinyalleri vermişti. Başkan Erdoğan, "Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan, kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız." açıklamalarında bulunmuştu.

"Vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz"

Vatandaşların mağdur olmasına asla izin vermeyeceğini ifade eden Başkan Erdoğan, "6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer vermişti.


"Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır"

Daha önce bir televizyon programında temmuz ara zammı konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücret konusunda "Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.


"Düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır"

Temmuz ayı asgari ücrette ara zam için önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya dair açıklamada bulunurken vatandaşları heyecanlandıracak bir mesaj verdi. Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır'' ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal