Çağlayan’a saldırı düzenleyen teröristlerin hedefi netleşti: Çantanın içinden çıkanlarla katliam yapacaklardı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına silahlı saldırı düzenleyen DHKP/C mensubu teröristlerin asıl hedefleri belli oldu. Teröristlerin taşıdığı çantadan çıkanlarla bir katliam düzenlemek üzere oldukları belirtildi. İşte detaylar…

08.02.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:27)

İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahlı saldırı düzenleyen 2 terörist, olay anında etkisiz hale getirildi. Bir vatandaşın hayatını kaybettiği kazada 3’ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Teröristlerin kimlikleri ortaya çıktı

İnceleme sonucunda etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyeleri Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, etkisiz hale getirilen Pınar Birkoç ve Emrah Yayla'nın DHKP/C terör örgütüne üye olduklarını açıkladı.

Asıl hedefleri ortaya çıktı

DHKP-C'li terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı ve hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında saldırganların hedeflerini ve çantalarından çıkanları yazdı. Selvi, "İki teröristin adliyede rehin alma operasyonu mu yoksa katliam mı gerçekleştirmek istedikleri belirsiz. Hedef, teröristin ablasının mahkemesi olabilir mi? Ancak bu kadar bomba ve silahla geliyorlarsa amacın kan dökmek olduğu kesin" ifadelerini kullandı.

Çağlayan Adliye

Çantasından ne çıktı?

Abdulkadir Selvi, olayla ilgili yazısında şu ifadeleri kullandı: 

‘’Terörist kadının çantasında örgütün flaması ve pankartların olduğu söylenmişti.  Eylem sırasında propaganda yapacakları şeklinde yorumlanmıştı. Ama çantadan  örgüt paçavrasından başka bomba düzenekleri de çıktı. 48 mermi, bir bomba düzeneği ve çok sayıda plastik kelepçenin çıkması bir katliam için geldiklerini gösteriyor. Erkek terörist örgütte bombacı olarak biliniyormuş.

Teröristlerin hesabı bu kez tutmadı. Kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Dün büyük bir katliamın önüne geçtiler. Çünkü saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sırt çantasından çıkanlar bir katliama hazırlandıklarını gösteriyor.

Önce olayın başına dönelim. Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli iki terörist Çağlayan Adliyesi’ne metrobüsle geliyorlar. Salı günleri duruşmalar nedeniyle Çağlayan Adliyesi’nin en kalabalık günü. Bunu hesap etmişler. Savcı Kiraz’ı da yine böyle bir günde şehit etmişlerdi. Ayrıca Pınar Birkoç isimli teröristin ablası Necmiye Birkoç’un da mahkemesi var. Bunlar aile boyu teröristler. İki teröristin adliyede bir rehin alma operasyonu mu yoksa katliam mı gerçekleştirmek istedikleri bilinmiyor. Hedef, teröristin ablasının mahkemesi olabilir mi? Ama bu kadar bomba ile kurşunla, silahla geliyorlarsa amaçlarının kan dökmek olduğu kesin.

Polis dikkat etmese…

Önce D kapısından girmeye çalışıyorlar. Sonra C kapısına yöneliyorlar. Ama şüphelenen polis, kimlik numarasını sorunca kadın terörist biber gazı sıkıyor ve ateş açıp kaçmaya başlıyorlar. Polis çatışmaya giriyor. Böylece adliye binasına girmeleri önleniyor. Görüntülerden görmüşsünüzdür, erkek terörist vurulunca kadın terörist onun yanına geliyor. Çatışma sırasında o da vurularak etkisiz hale getiriliyor.

Her iki teröristi de vuran eski özel harekâtçı polis bizim yeni Fethi Sekin’imiz oldu. Büyük bir katliamın önüne geçti. Bu millette Fethi Sekin’ler de Ömer Halisdemir’ler de bitmez. Bugün bunu bir kez daha gördük. İsimsiz kahramanı tebrik ediyorum. (Hürriyet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal