Diyet listelerinin bir numaralı atıştırmalığı: Yapısında yüksek lif içeren kuru incir!

Diyet yapmak isteyenlerin bolca tükettikleri gıda çoğunlukla lifli gıdalar olmaktadır. Kuru incirin yapısında da yüksek oranda lif bulunmaktadır. Ayrıca kalorisinin az olması da tercih edilmesinin diğer bir sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki bağırsaklara da oldukça iyi gelen bu lezzetli kuru incirin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

08.02.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-14:01)

Çayın, kahvenin yanına en çok yakıştırılan sağlıklı kuru meyve incir, bağırsakları ve metabolizmayı da çalıştırdığı için tüketilmesini Sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir ancak şeker hastaların tüketilmesi konusunda uyarılmaktadır. Kuru incirin faydaları nelerdir sizler için araştırdık. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kuru incirin faydaları nelerdir?

Tatlı krizlerinde çoğunlukla tercih edilen sağlıklı besinler olarak karşımıza: Kuru hurmanın yanı sıra kuru incir ile de tatlı krizi giderilmeye çalışılmaktadır. Yaş incir kuru incire nazaran daha fazla vitamin ve mineral içerir. Kuru incirin de faydaları yabana atılmamalıdır.

Diyet listelerinde tatlı krizlerine karşı yerini alır!

Kuru incirin faydaları

Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Kabızlık sorunu için yaş incire göre kuru incir daha etkili olabilir. Meyveler kurutulduğunda şeker oranı arttığından kuru incirin şeker ve kalorisi daha yüksek olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla ölçülü tüketilmelidir. Şeker içeriğinin yüksek olması ve kandaki şekeri çok hızlı bir şekilde yükseltmesi nedeniyle özellikle şeker hastalarının taze veya kuru incirden uzak durması eğer tüketilecekse 1 adet incirden daha fazla tüketilmemesi önerilir. Önerilen miktardan daha fazla kuru incir tüketilmediği takdirde gönül rahatlığıyla diyet listelerine eklenebilir. 2 adet kuru incir veya 2 adet taze incir yaklaşık olarak 60 kaloridir.

Sağlıklı bireylerde günde 2 kuru incir önerilir!

Kuru incirin faydaları

Uzmanlar meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamanın öneminden bahsederken, günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda tüketilebilir. Kuru meyveler, içerdiği yüksek potasyum sayesinde kan basıncını dengeleyerek tansiyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle böbrek yetmezliği olan hastalar, incir tüketiminde porsiyonlarına dikkat etmelidirler. Üstelik incir, yapısında yüksek oranda lif içermektedir. İçerdiği probiyotikler sindirim sağlığını geliştirir. Bu bağlamda incir, kabızlığı önlemede etkilidir.

Kuru inciri korumak için öneriler!

Kuru incir, serin ve kuru bir ortamda saklanması önerilmektedir. Buzdolabında saklandığı takdirde 1 yıl içerisinde tüketilmesi tazeliği açısından da oldukça önemlidir.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal