Büyükbaş Hayvan Yem Desteği Nedir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Büyükbaş hayvan işiyle uğraşanlar için büyük bir fırsat olan büyükbaş hayvan yem desteği hayvanların yeterli beslenmesi ve sahiplerin zarara uğramaması için verilen bir devlet desteği. Peki, nasıl başvurulur, ne zaman verilir?

08.01.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-14:53) Büyükbaş Hayvan Yem Desteği Nedir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet destekleri kapsamında ihtiyacı olan ve hayvancılıkla uğraşan kişi ya da kurumlara yem desteği veriliyor. Her yıl verilen büyükbaş hayvan yem desteğinin bu seneki zamanı da hayvancılık alanında merak konusu oldu. İşte detaylar…

NEDİR?

Hayvancılıkta gider tablosunun büyük bir alanını kaplayan yem konusu maddi açıdan bu işle uğraşanları zorluyor. Bu noktada Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma var. Bakanlık kişilere yem konusunda destek sağlıyor.

Hayvanların daha verimli olmasını ve hayvancılık yapanların zararını en aza indirgemeyi amaçlayan bu uygulama ile ihtiyacı olan büyükbaş hayvan işiyle uğraşan kişilere belli bir miktarda yem desteği veriliyor.

Destek hayvan başına 65 TL olarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Desteğe başvuru yapmak oldukça kolay. Böyle bir desteğe ihtiyacınız olduğu takdirde bunu Tarım ve Orman Bakanlığı’na bildirebiliyorsunuz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde tarım için ayrı hayvancılık için ayrı olarak destek programları bulunuyor. Buradan da ihtiyacınız olan destek programına göre başvuru yapabiliyorsunuz.

Bu konuda verilen destek, özellikle büyükbaş hayvancılık ile ilgilenen küçük işletmeler ya da kişiler için. Böyle bir ihtiyaç talebiniz oluşması halinde bunu bildirmeniz yeterli oluyor.


NASIL VE NE ZAMAN ALINIR?

Desteğe başvuru yapan büyükbaş hayvancılık ile ilgilenen küçük işletmelerin Ziraat Bankası hesaplarına hayvan başına 65 liralık destek ödemesi yatırılacak. Tarım ve Orman Bakanı konuyla ilgili olarak hayvan başına yapacakları destek bütçesinin toplamda 100 milyon TL olduğunu aktardı.

Destek ödemelerinin önümüzdeki ay olan Şubat ayında talep eden ve başvuru onaylanan hayvancıların hesaplarına yatırılması bekleniyor.

YEM BİTKİLERİ ÜRETİM DESTEĞİ

Hayvancılık yanında tarımla uğraşmanız halinde yeminizi kendiniz üretmeniz adına da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerekli adımlar atılmış. Buna göre yine resmi sitede yer alan Yem Bitkileri desteği de değerlendirilebilir.

Eğer yem bitkisi yetiştiriyorsanız bu desteği alabilmeniz için Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olmanız gerekiyor. İnternet sitesi üzerinde belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerle birlikte başvurunuzu yapabiliyorsunuz.

Destekten yararlanmak isteyenler; Yem Bitkileri Üretim Desteklemesinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine vermek zorundadır. Ancak yem bitkisi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, yem bitkisini hasat etmeden önce müracaat etmeleri gerekmekte olup hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal